Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért vagyok féltékeny? Többi...

Miért vagyok féltékeny? Többi lent

Figyelt kérdés
Féltékeny vagyok a legjobb barátnőm másik legjobb barátnőjére. Szégyellem bevallani, de már nagyon idegesít és megkeseríti a mindennapjaim. A legjobb barátnőm azt mondta, hogy ő is a legjobb barátjának tart engem, és foglalkozik is velem, de amikor a másik barátnője is ott van, akkor néha van az, hogy kicsit "Steve"-nek érzem magam, mert a másik lány állandóan őt ölelgeti, vele rak ki sztorit, fogja a kezét, puszilgatja stb. Félek, hogy őt sokkal jobban szereti, vele jobban elvan, őt inkább felvállalja, mikor nekem ő az első. Hogy tehetek ezellen? Kérlek, akinek van tapasztalata ilyesmiben, segítsen, mert már elegem van belőle, hogy mindent ilyen nagyon magamra veszek.

jún. 1. 18:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%
Jó lenne, ha te is szélesítenéd a baráti körödet, és nem egyemberes lennél. Nem sajátíthatod ki a barátnődet, mással is barátkozik. Ezzel meg kell békülni. Nincs önbizalmad, otthon jókislánynak kell lenned kizárólag ötösökkel, ugye?
jún. 1. 18:54
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

nem a legjobb erény a féltékenység, ez birtoklás, kisajátitás, hogy csak az enyém legyen és senki másé. A bárátok nem tárgyak és a partnerek férjek, feleségek sem azok, hogy nem nézhetnek másra, nem érezhetik jól magukat másokkal, magyarul, korlátoznánk a szabadságukban, hogy csak velünk, de akkor egy kalitkába zárt madarak lennének akik nem gyüjthetnek impulzusokat másokkal, és előbb utóbb elsorvadnának.

Hogy tehetsz?

ha kizárod ezeket a gondolatokat a fejedből, hogy kisajátitod, és ő a tiéd, minél jobban erre figyelsz annál jobban fog idegesiteni..

Tanulható úgy hivják, hogy önkontroll, uralod az érzelmeidet és nem forditva

jún. 1. 18:54
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom de nincs megoldás.

Muszáj lesz elfogadnod, hogy ő nálad is közelebbi barátnője, talán kicsit fontosabb is. Ezt nem lehet kierőszakolni tőle, hogy márpedig téged kedveljen szeressen jobban.

Ő valamivel előbbrevaló.

jún. 1. 18:59
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! Első, nem egészen, nem vagyok sem jókislány, sem 5ös tanuló:). Viszont lehet a probléma gyökere csak otthonról ered. Konkrétan megcsalva érzem magam, és fáj, hogy nem vagyok első annak, aki nekem az.:/
jún. 1. 19:05
 5/14 anonim ***** válasza:
Keressél magadnak másokat is. Nem jó, ha egyhez vagy kötve. Amúgy mi a helyzet otthon?
jún. 1. 20:21
 6/14 anonim ***** válasza:
54%

Mi lennél a gondolat nélkül ha nem lenne az a nezopontod, hogy ....fáj hogy nem vagy elso

És minden ami feljön érzés töröld ...

jún. 1. 21:55
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nincs elég önbizalmad, azért vagy féltékeny. Engem sose zavar, ha a legjobb barátnőm sok mindenkivel van ugyanolyan jóban, mint velem. Nekem is van több barátnőm, nem csak ő. Ez nem párkapcsolat, hogy a kizárólagosságról szóljon.
jún. 4. 13:02
 8/14 A kérdező kommentje:
Felemészt az érzés, nagyon szerencsétlenül érzem magam, nem bírok másra gondolni. Szégyellem magam. Mik lehetnek a jelek, hogy őt jobban szereti, mint engem? Vagy lehet, hogy ugyanúgy szeret, csak másképp mutatja ki?:/
jún. 6. 19:31
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Menj pszichológushoz, mert eszméletlenül nincs önbizalmad! Úgy nem lehet normálisan élni, hogy valami ennyire felemészt, hogy már a gondolata fogja vagy. De amúgy a szeretetnek nincs mértékegysége, nem lehet barátokat méricskélni, hogy őt jobban, őt kevésbé.
jún. 6. 20:28
 10/14 A kérdező kommentje:
Szerintem van ilyen, mivel mindenkinek vannak olysm személyek az életében, akiket sokkal jobban szeretnek a másiknál. Ettől félek, világ életemben ettől féltem a legjobban, hogy nem leszek elég jó senkinek, erre még meg is bolondulok
jún. 6. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!