Az ember többsége miért nem kedves? Miért önző egoista barom?
9
“ 1. ha egy vadidegen csak úgy a semmiből nekiáll "kedveskedni", az minimum furcsa, 2. senkinek nem kötelessége viszonozni ezt a kedveskedést, ha nem akarja,”
Igen, összefoglaltad, hogy mi a baj a világgal.
12
Gyengeségnek veszi a többség a kedvességet. A többség a kedvességet törzsi mentalitásban alkalmazza, tehát aki benne van a csapiba vagy családba annak adok, mindneki mással meg távolságtartó sok esetben meg agresszív vagyok. Ez a baj az emberekkel, mert bár városokat építettek, mentalitásban még törzsi szinten élnek.
Miért legyek kedves? Az voltam, egészen sokáig, aztán mit kaptam érte?
Hogy az exem megcsalt (a másik csajnak nagyobb a melle, pech), a családom lenéz, mert nem úgy élek, mint ők akarják, a munkahelyemen semmi előrelépési lehetőségem nincs, mert nem gázolok át másokon.
Ja, és mindenki azt hiszi, az összes gondjával jöhet hozzám mert valami ingyen pszichológus vagyok.
31 évesen jutottam el oda, hogy szrok bele. Önző leszek és kész, oldja meg mindenki a problémját, rólam lehet leszállni.
Amúgy Angliában tényleg nem ilyenek az emberek, ha elmész pl. túrázni egy erdőbe, szembejövő ismeretlenek rád köszönnek, készségesen segítenek ha kérdezel valamit, mindig mosolyognak, ha elengedsz egy biciklist hangosan megköszöni. Teljesen más az alapvető habitusuk mint a magyar embereknek, akik közönyösek, feszültek, zárkózottak, minden helyzetben a beszólás, vitatkozás lehetőségét keresik.
16
Az angolok pont, hogy arrogánsak és nagyképűek. Mindenkit lenéznek.
19
Nem írtam az angolokról ki kérdést.
De tudom, nem én vagyok az egyetlen aki nem szívleli őket.
Én akkor kellett volna hogy megszüntessem a barátsagot a barátnőmmel, amikor egyszer rámförmedt a liftben hogy nekem folyton pisilnem kell. Az volt a baja, hogy mindig ha mentünk valamerre, nagyon kellett pisilnem és egyszer pont hozzájuk mentünk amikor a liftben nagyon próbáltam visszatartani és ő rámförmedt.
Na az ilyen emberek betegek mentálisan, de akkor még én szégyelltem magam olyanért amiről nem is tehettem. Később más hül.yeségekert is leteremtett, akkor már kezdett összeállni a kep, hogy nem velem van a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!