A világ egy csúnya, gonosz hely?
Olyan gonoszak az emberek. Elviselhetetlen ez már. Ez a rosszindulat, ítélkezés másokon stb.
Miért jó ez nekik?
Az én életfelfogásom szerint igen. A világ egy undorító, mocskos, szemét hely, ahol eddig azt tapasztaltam, hogy a jó emberek halnak fiatalon, érik őket csapások, a rosszaknak pedig csak a jó jut.
DE! A te feladatod, hogy megkeresd a szépet és a jó dolgokat a világban. Mert van, létezik. És amikor találsz egyet, vagy többet, akkor már tudod, hogy van miért lenni ezen a világon. :)
A világ olyan hely, amilyennek látod. Ez rajtad is múlik, meg azon, amit megszoktál, ami éppen körülvesz. Ha csak a rosszra fókuszálsz, nem veszed észre a jót. Az a baj, hogy ez téged is megváltoztat, megkeményít, mogorvává változtat. És ettől még rosszabb lesz a világ.
Tudom, mert most én is ezen megyek keresztül.
Jó lenne kerülni a gonosz rosszindulatú embereket de sajnos mindenhol ott vannak, mintha többségben lennének és ők szabnák meg a normát, amihez a maradék ember alkalmazkodik. Ha kiszagolják, hogy alapvetően jó vagy akkor meg célpont leszel, ellenség. És folyamat egymagad harcolni, küzdeni az árral szemben elképesztő nehéz. Két nagyon jó embert ismertem eddig, igazi tiszta lelkűek. Egyikük öngyilkos lett, másikuk agyvérzést kapott. Mindketten alig múltak 40 évesek.
Ez alapján sok jót nem tartogat számunkra a világ.
A világot akkor érzed gonosznak, ha nem tudsz alkalmazkodni hozzá.
Érdemes megpróbálni, sokat változik az életminőséged.
7
De épp ez. Szándékomban sem áll alkalmazkodnom mert az azzal járna, hogy nekem is olyanná kellene válnom mint a többi.
Akkor vagy rosszul fogod érezni magad, vagy valamennyire ki kell lépni belőle.
Egy távoli tanyán ilyen gondok nincsenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!