Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Kamu barát vagy milyen az...

Kamu barát vagy milyen az ilyen ember?

Figyelt kérdés

Segítsetek már ezt értelmezni, hátha kívülről jobban ráláttok, mert én nem tudom ezt az embert értelmezni magamban!

2 éve kerültem egy új munkahelyre, ahol már az első napokban egy kolléganő feltűnően kedves volt, segítőkész, hamarosan jó barátnők is lettünk. Jó vele dumálni, sokat beszél, mindent kielemez, nyitott, érdeklődő. A többi kollégák közül többen mondták, hogy ne barátkozzak vele, ne vegyem komolyan, mert amióta otthagyta a vőlegénye, kissé zakkant. Tény, hogy magányos, egyedül van, vannak szorongásai, ezekről sokat szoktunk beszélni, olvas pszichológiai tartalmakat ezeket is megvitatjuk. Ami nem tetszik, vagy legalábbis nem értem, hogy mást mondd mint amit tesz, illetve hogy sok mindent ígér vagy tervez, de nem valósítja meg. Első perctől fogva ő mondogatja, milyen jó barátnők vagyunk, meg ilyen jó barátnője még nem volt mint én, annyira egy hullámhosszon vagyunk, csak én értem meg őt stb. Ilyeneket mondogat magától, hogy majd meglátom, mekkora ajándékot fogok kapni tőle a szülinapomra, lesz meglepetés! Hát volt, fel sem köszöntött. Azt mondja menjünk együtt kirándulni valahova, de amikor én konkrét tervvel állok elő, azt mondja, még nem áll rá készen. Kb egy éve vett lakást. Akkor azt mondta egy-két hónap alatt rendbe teszi és akkor csapunk egy lakásavató bulit, na azóta sincs se buli se fel se hívott egyszer sem, hogy nézzük meg a lakást. Ha tőlem kap valamit, pl múltkor egy könyvet amit tudtam, hogy szeretne elolvasni, akkor azt mondja, majd ő is vesz nekem, azután nem vesz. Sok ilyen van, valamit megígér, vagy kitalál magától, azután nem csinálja, csak beszél róla, hogy csinálni fogja. De nem csinálja. Miért ilyen? Mire jó ez? Hazudik? Álomvilágban él? Normális ez? Olyan mint egy kaméleon. Amit másnál lát azt ő is akarja csinálni, csak nem csinálja. Én szoktam festeni. Érdeklik a képeim és azt mondja, ő is fest, majd megmutatja, de még eggyet se láttam. Állítólag a szülinapomra is festett egyet nekem januárban, csak még ezidáig sem kaptam meg.

Minek hazudgál magától ilyeneket? Mire jó ez?

2024. máj. 5. 15:31
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem, csak szüksége van egy barátra.

De ha ilyeneket csinál akkor ne tervezzetek semmit, beszélgess vele, de tapasztalatból mondom, H ne számíts mindenben rá. Nem kamu barát hanem ÉRDEK. Amíg neki szüksége van rád addig oké, de fordítva nem biztos H ez igy van. Velem is ez volt.

2024. máj. 5. 15:41
 2/4 A kérdező kommentje:
Volt egy ilyen hetedik érzékem, hogy arra kellek csak, hogy meghalgassam, ki tudja beszélni a dolgait, szüksége van rám, de csak ennyit akar, a többit csak azért ígérgeti, hogy az érdeklődésemet fenntartsa. Érdekből.
2024. máj. 5. 15:55
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem kényszeres ez nála.

Alapvetően nem rosszindulatú, de egyáltalán nem számíthatsz rá.

De azért tartanék, mert ha egyszer bepöccen, akkor ki tudja, hogy mire lesz képes.

Tényleg csak szükségből van veled, de viszonzást nem várhatsz.

2024. máj. 5. 16:09
 4/4 anonim ***** válasza:
Én a helyedben azt mondanám, hogy várod, hogy szervezzen egy kirándulást, az legyen a legközelebbi közös programotok. Valószínűleg leépülne, de legalább nem haragudhatna rád.
2024. máj. 5. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!