Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogy nyissak új emberek felé,...

Hogy nyissak új emberek felé, ha előbb utóbb az összes eltűnik az életemből?

Figyelt kérdés

Volt anno egy lány akinek udvaroltam, ő mondta hogy nem szeret nyitni az emberek felé, mert jól érzi magát a társaságukban, aztán előbb utóbb elmennek, és az neki fáj. (aztán amúgy pont ő ment el, mindegy)

Megismertem egy kedves lányt decemberben egy távoli ismerősön keresztül. Beszélgettünk sokat, de mivel nagy köztünk a távolság, a korkülönbség, meg a világlátásunk is két teljesen más irány, így elég hamar eldőlt mindkettőnk részéről hogy csak barátok vagyunk, viszont tök jókat beszélgettünk, körülbelül mindenről, és eddig nem volt nap hogy ne beszéltünk volna. Jófej, kicsit szeleburdi néha, de bírtam a társaságát. Néhány napja pont beszélgettünk valamiről, amiről én kifejtettem a véleményemet, meg hogy miért gondolom úgy. Előtte egy hangüzenetben ezt már megemlítettem neki, de azt akkor nem tudta meghallgatni, aztán valószínűleg elfejetette, mert ezt is emlitettem benne de nem reagált rá. Szóval körbeírtam a véleményem, amire ő egy "ehe"-vel reagált. Éreztem hogy gáz van, tereltem a témát, viszont azóta átment egyszavasokba. Ha ráírok, válaszol valamit, de ilyen igen-nem jellegű válaszoknál több nem jön tőle mostanában. 2 napja írtam neki utoljára, azóta ő nem keresett.

És én ezt unom. Valamiben nem értünk egyet, és egy 3 hónapos barátságot képes kukázni emiatt. Világéletemben egy magamnak való bunkó antiszoc voltam, viszont tavaly eldöntöttem hogy ez nem jó és változtatok rajta.. És baszki nem sikerül. Megismertem pár embert, egy lánynak udvaroltam is, de megint ott tartok, hogy azzal a két emberrel beszélgetek aktívan akikkel 10 éve barátok vagyunk.

Tudom hogy bennem van a hiba, mit csináljak? Maradjak meg magamnak valónak, mint eddig? Barátnőt már direkt nem is keresek mert totál alkalmatlan vagyok rá, ezért próbálok barátkozni, de nem megy. Unalmas egyedül. :( 26f

2024. márc. 23. 20:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem értem, hol az ellendmondás. Ha valakivel nem jössz ki, el kell engedni. De ha nem is nyitsz, nem ismerkedsz, akkor olyannal sincs esélyed találkozni, akivel amúgy kijönnél.
2024. márc. 23. 20:20
 2/8 A kérdező kommentje:
Vele kijöttem. Most az hogy valamiben nem értünk egyet, az azt kell jelentse hogy szakítsunk meg minden kapcsolatot?
2024. márc. 23. 20:27
 3/8 anonim ***** válasza:
#2: ezt most nem értem. Nem azt írod, hogy ő minimalizálta le a kapcsolatot? Akkor nem jöttök ki jól, csak kellett egy kis idő, mire ez kiderül.
2024. márc. 23. 20:39
 4/8 A kérdező kommentje:
De igen, de a kérdés is effelé irányul, hogy ez miért jó. Nyilván ha valami olyat csinálok, vagy olyat mondok amit sértésnek vesz, akkor megértem, de az hogy egy teljesen hétköznapi témában nem értünk egyet.. Nem értem. Vagy én gondolom rosszul? Azzal a két barátommal is van hogy másképp gondolunk dolgokra, mégsem szakítjuk meg egymással a kapcsolatot, hanem meghallgatjuk a másikat és a véleményét, és ennyi, elsiklunk felette.
2024. márc. 23. 20:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Figyelj, először is….

Ezzel a lánnyal véleményem szerint szakítsd meg a kapcsolatot mert nem lesz belőle semmi…

Másodszor pedig, teljesen normális hogy az embernek lesznek új barátai/ismerősei, merj nyitni mások felé hidd el a többség még örülni is fog neki, hogy beszélgetést kezdeményezel magadtól, arról nem is beszélve hogy sosem tudhatod kivel lesz életreszóló a barátság :)

De tényleg ne csináld ezt amit eddig, mert ez így nem lesz jó hosszútávon, az ember társas lény…

2024. márc. 23. 21:07
 6/8 A kérdező kommentje:

Tudom hogy nem jó, csak egyszerűen annyi csalódás ért engem a 26 évem alatt, hogy már-már nem érzem szükségességét. Persze mondják ilyenkor hogy a sikerig vezető út rögös, de annyiszor megbicsaklottam már ezen az úton, hogy minden kudarcnál már nem azt érzem hogy erősebb leszek tőle, hanem hogy fölöslegesen rakom bele az időt. Van elég negatív szarság az életemben, és nem akarom még ezzel is gyengíteni a lelkem, hogy beleélem magam valamibe, amiből utána nem lesz semmi. Azért is írtam ezt hogy nem akarok már senkitől semmit, mert egyedül is ugyanolyan szarul érzem magam mint társaságban.

A lánytól meg tényleg barátságon kívül nem akartam semmit. Pedig én borzasztóan plátói szerelmes szoktam lenni, és tökre meg is lepődtem hogy még így 3 hónap után sem lett bennem egy halvány szikra sem felé, ezért is örültem hogy beszélgethetek vele, mert tét nélkül megbeszélhettem vele bármit. Legalábbis azt hittem...

2024. márc. 23. 21:27
 7/8 anonim ***** válasza:
Figyelj, azt tudnám erre javasolni hogy menj el pszichológushoz vagy keress valami hobbit magadnak amivel le tudod foglalni saját magad
2024. márc. 23. 22:06
 8/8 anonim ***** válasza:

"Világéletemben egy magamnak való bunkó antiszoc voltam, viszont tavaly eldöntöttem hogy ez nem jó és változtatok rajta.. És baszki nem sikerül."

Szerintem ez a kulcs. Ha mindig is magadnak való voltál, akkor nem szereztél sok tapasztalatot az emberi kapcsolatok kialakításában és kezelésében. Rengeteg olyan van, hogy valaki megbántódik, eltűnik, megszakadnak a kapcsolatok. Most biztosan csalódott vagy.

Megértem a nézőpontodat, hogy szerinted nem kellene eltűnni egy nézeteltérés miatt, de sokfélék vagyunk. Ha valakivel nem értitek egymást és nem működik, akkor lehet másokkal próbálkozni. Idővel sokkal jobban fogod kezelni az embereket és magadat is. Ha viszont úgy érzed, eleged van vagy nem megy, bújj vissza a csigaházadba egy időre, hogy megemészd a dolgokat.

Tényleg jó ötlet lehet a pszichológus, de néha az is jó, ha mélyen átgondolod a dolgokat, meditálsz, keresel valami módszert, könyvet, tanfolyamot, más emberekkel beszélgetsz.

A másik: Én is elég érzékeny vagyok. Vannak mások által hétköznapinak gondolt témák, amiktől én is beforgok. A véleményekből ki tudom szűrni, hogy tudok/akarok-e barátkozni a másikkal.

2024. márc. 25. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!