Középkorú embereknél mennyire marad meg a baráti kör?
Nálam ez negatív irányba fordult.
Valóban szinte pont így.
33 éves voltam mikor úgy éreztem, hogy kb. kész ennyi egyedül maradtam.
- egy része összeköltözött a párjával mondhatjuk társának is, lényeg, h az én barátaim költöztek másik városba
- voltak akik maradtak de gyerek lett, család stb.
1-2 évig elment, hogy még összejárunk de mindenkinek volt párja csak nekem nem, ez kezdett nagyon kellemetlen lenni, és a programok sem olyanok voltak már, és mindig csak én voltam az egyetlen egyedülálló a társaságban így hagytam is
Aztán van ahol a téma miatt lett vége, gyerekekről családról volt szó, ez is egy ideig elment de kellemetlen lett, nem is értek már rá annyi ideig vagy egyáltalán nem...
Szóval egyáltalán nem éreztem már jól magam.
És a kollégáim java is kapcsolatban van vagy gyerek van.
Így már lassan 6 éve alig alig találkozunk, évente kb. 2-3x.
36 éves korom után az összes barátom szépen lassan eltűnt az életemből.Mind a kapcsolata miatt.
Új barátságot nem tudtam építeni,képtelenség.Annyira mindenki magával van elfoglalva,hogy nem látok lehetőséget sem semmire :/
55 F
Nekem is eltűntek a régi barátságaim, és ez már a harmincas éveimben bőven elkezdődött, de negyvenes éveimre már főleg így van:
- fokozatosan épült le, ahogy családosok lettünk, jó ideje időm sincs a munka és család mellett, de lehet, hogy lenne, csak inkább igényem nincs?
- a régi egyetemi barátaim az ország különböző, távolabbi részein élnek, inkább Messengeren, Viberen tartjuk a kapcsolatot
- megváltozott a személyiségünk, nem mindenki annyira társasági ember, mint amennyire volt, én sem
- új barátságot nehéz kialakítanom, a munkatársakkal jóban vagyok, de mégsem sikerül igaz barátot találni
Amúgy ez egy kicsit szomorú, még ha jelenleg el sem tudom képzelni, hogy barátokkal lógjak. De majd nyugdíjas koromban örülnék egy friss barátságnak, mondjuk vidékre költözve egy jófej szomszédnak vagy egy nyugdíjasklubban barátoknak.
Már előbb leszűkül.
A stabil barátok akár egy év múlva is ott folytatják, ahol félbehagyták a beszélgetést.
Nekem megmaradt öt barátom, akikkel most már életünk végéig kísérjük egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!