Mi lehet a célja annak, aki álprofillal jelöl ismerősnek a Facebook-on?
Nem Al. Egy biztos, bárki is áll a profil mögött aki jelölt téged:
1./ Nem egyenes ember
2./ Érdekből közelít
3./ Jobbik eset ha magyar rendőr
4./Hamasz vagy Iráni valaki
5./Moszad
6./ féltékeny egyed
Engem meg a Twitteren jelölnek be állandóan "követők",napi szinten 4-5-en,külföldi,fiatal "modell"lányok,-pedig 1 kezemen meg tudom számolni hányszor szóltam hozzá magyar tartalmakhoz,azt se tudják mi a valódi nevem,hogy nézek ki,milyen nemű vagyok mégis megtalálnak valahogy és rám kattintanak hogy kövessenek...
Mindet blokkolom de jön másik 5 helyettük.
Internetes csalás/próbálkozás.Az ilyeneket azonnal tiltsd le!
Okés,most ez nem teljesen ide tertozik,de nekem a "Magyar Telekom" küld 1500 Ft-os befizetnivalókat.Közöm nincs hozzájuk.
Szívjanak gázt.
Én utánanéztem, mert kétségbeejtő mennyi kamuprofil jelölést kapok mostanában. Ha összességében jól értem, akkor
- ha már visszajelöltél valaha ilyen profilt,
- ha chateltél vele,
- ha az ismerősödnek feltörték a profilját és te is az ismerősök között voltál és volt interakciód is az adott személlyel Fb-n előtte,
akkor nagyobb a valószínűsége, hogy jelölgetnek.
A megoldás, ha kiszeded azt, hogy bárki küldhet barátfelkérést. Tehát csak azok jelölhetnek, akikkel van közös ismerősötök.
Én még a Fb korszak előtt voltam "áldozata" egy kamu baráti kapcsolatnak, ahol elég hosszú ideig csevegtem egy külföldivel, a nyelvtanulás miatt főképp, akkoriban még kamaszként és minden map egyre mélyült a "barátságunk". Majd egy nap a semmiből előállt azzal, hogy kapcsoljam be a kamerát és csináljak valamit, nem írom le mit, és ő majd irányít engem.
Akkor tiltottam is, de így ez fájt is akkor, nagyon csalódott voltam.
Amennyire jól tudom, ahogy az egyik hozzászóló is írta, a Fb kamuprofilok a pénzt szednék ki belőled.
Gyűjtik a személyes adataidat, aztán eladják csalóknak.
Pl. mostanában sokan kapnak olyan csaló sms-eket, amik azt a látszatot próbálják kelteni, mint ha azt futárszolgálat küldte volna, vámkezelési költség címén próbálnak kicsalni személyes adatokat, bankkártya adatokat, meg kisebb összeg bankkártyával fizetését.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!