Hogyan kéne elkezdeni barátkozni?
Szóval az a helyzet hogy most kerültem gimnáziumba, általános iskolában eléggé ki voltam közösítve egyetlen egy barátom volt.kulon gimnáziumba folytattuk tanulmányaink és nem tudom hogyan kéne elkezdeni barátkozni,miről kéne beszélgetni,hogyan
keressek közös témát.szeptember első heteiben szereztem pár barátot de elkezdtünk egymástól távolodni.otthon elég hiperaktív,hangos vagyok de ez valahogy az iskolában nem megy.(egyébként művészeti sulirol van szó)
Bar
-Vicceltem, - de alábbiakban nem fogok viccelni!
A barátság kölcsönös szimpátián alapul, - nem lehet úgy igazi barátokat szerezni, hogy kitalálom, "megrendelem" és egy varázsütésre lesz barátom.
Ehhez emberekkel kell kommunikálni és meg kell találni az emberek közül azokat, amelyeknek közel azonos az értékrendjük, gondolkodásuk érdeklődési körül.
Eléggé komoly problémákat generál, hogy az internet széles körű elterjedése felületessé, tartalmatlanná tett, lerombolt egy csomó "barátságot".
-Barátságnak ugyanis semmi szín alatt nem nevezhető, hogy hangulatfüggően kattintgatok, - létesítek, ill. szüntetek meg "barátságokat".
Az igazi barátok személyesen találkoznak, keresik egymást, együtt (is) szerveznek programokat, van a kattintgatásokon, irkálásokon, megosztásokon túl is valami mögöttük és szóba nem jöhet, hogy olyan tényezők dönthessenek barátságok sorsáról, hogy miként ébredt valaki vagy tegnap köszönt-e illedelmesen a kedvesemnek, amikor találkoztak az utcán...
Ez egy "kicsivel" több annál.
Saját példám:
évtizedek távlatában rátaláltam az egyetlen igaznak hitt barátomra, akinek az anyja bunkón viselkedett velem. Megörültem neki és megkérdeztem, hogy mi újság van velük, - mivel van felesége, gyereke, betegek voltak a szülei, amikor elváltak útjaink. Erre ő - "in medias res" - "Fideszes vagyok! És te?"
Ott hagytam a vérbe!...
Nem azért, mert fideszes, hanem azért, mert a másodperc töredéke alatt leesett, hogy ebből már nem lesz barátság soha többé. Normális esetben elmondta volna, hogy (pl.) született azóta még egy lánya vagy bármi... Nem a politikai identitására voltam kíváncsi...
Erről ennyit!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!