Gyerekes barátnő leépítése?
Van egy gyerekkori barátnőm akivel egymás mellett nőttünk fel, mind a ketten 30 évesek vagyunk már.
Ő korán férjhez ment majd született egy kislánya és elvált. Én egyedülálló vagyok, több éven át külföldi kiküldetésben dolgoztam.
Egy időre elvesztettük egymást, de amióta Budapesten élek újra tartjuk a kapcsolatot.
Mivel én sokkal jobb anyagi helyzetben vagyok mint ők, alkalmakra szoktam vásárolni játékot a kislánynak vagy meghívom őket amikor beülünk valahová. Nem az a néhány ezért forint vág földhöz, bár nèha elég pofátlanul rendelnek és ez zavar engem, sőt utána haza is fuvaroztatja magàt velem (tegyem ki hazafelé bár ellenkező irányban lakom).
Olyan mintha felsőbbrendűnek gondolná magát mert van gyereke és elvált, én pedig fizessek neki ha már pénzesebb vagyok.
Rendszeresen olyan (gyerek)programokra hívna ami fizetősek sok ezer forintos belépőkkel és elvárja a pénztárban hogy legyek olyan rendes és az egész számlát én álljam.
Ők ketten nem szoktak ilyen helyekre járni és úgy érzem mintha engem várna ezekkel a programokkal.
Egyszer fordult elő hogy kifizette a részem (1500 forint) de azonnal kérte is el.
Hogyan lehetne finoman leépíteni?
Nekem is volt ilyen "barátnőm", csak ő még pluszban azt is elvárta volna, hogy ingyen bébiszitteljem a gyereket, ha ők elmennek nyaralni a párjával. Nálam itt volt vége.
Megmondtam neki finoman, hogy dolgozom azon a héten, nem fogok szabadságra menni azért, hogy az ő gyerekére vigyázzak. Úgy tűnt elsőre, hogy megértette, de aztán még írt, hogy meggondoltam-e magam, meg meggondolnám-e magam, ha a hét napból egy délelőttöt bevállalna a húga...
Mondtam, hogy nem, de szerintem akkor se voltam elég kemény. Utána még keresett párszor, hogy menjek már el venni neki valamit, mert neki nincs kocsija, busszal meg lusta, de nem reagáltam. Azóta se keresett.
#4: Nekem van autóm, ő tömegközlekedik. Nem akar tömegközlekedni, taxira nincs pénze így vigyem haza a gyerekkel mert az fáradt.
Fizettem, mert sajnáltam hogy kevés pénzből èlnek és mégiscsak egy gyerek. Akkor észleltem fel amikor rájöttem hogy fizetős programra soha nem mennek csak akkor ha engem akarna hívni. Èn nem fizetem a jegyüket, nem érdekelnek a gyerekprogramok, gyereket nem viszek magammal, annak a gyereknek van egy apja fizesse az.
#2: Nàlam is volt ilyen. Nemet mondtam ami nem tetszett neki majd fél évre megszakította a kapcsolatot velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!