Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Akik nem dohányoztok nálatok...

Akik nem dohányoztok nálatok kizáró ok egy barátságban ha a másik cigizik?

Figyelt kérdés
Van egy új kolléganőm és bár nem nagyon szoktam munkahelyen barátkozni vele úgy éreztem , hogy nagyon egymásra találtunk. Kitalálta, hogy elmehetnénk másik városba kirándulni. Már az se tetszett neki, hogy én nem szeretnék busszal menni, évek óta kocsival járok, nyilván ha szervizbe van a kocsi vagy bármi miatt buszra kell szállni nincs vele gondom, de ha elmegyünk kirándulni szerintem kényelmesebb, ha nem vagyunk buszhoz kötve, szeretem amikor nyugodtan tudunk beszélgetni vagy éppen zenét hallgatni útközben, bárhol meg tudunk állni ha útközben valamit meg szeretnénk nézni, nem kell cipelni a cuccokat, innivalót stb. Benzinbe sose kérek pénzt, ha az én autómmal valakivel elmegyunk valahova. De megis kb azt éreztette velem, hogy lusta vagyok és el vagyok kényelmesedve. Én egyszerűen csak úgy éreztem, hogy fölösleges a buszozás hátrányaival számolni, ha itt az autó. Na aztán azt mondta, hogy őt csak az zavarta volna, hogy nem tudok így vele meginni semmit, mondtam, hogy nekem nem olyan fontos az alkohol, de neki rossz lenne. Így megbeszéltük, hogy ott alszunk és akkor nincs gond a kocsival. Majd valahogy szóbakerült, hogy ő el is felejtette, hogy cigizek és mi vár rá…. Na és itt mondtam, hogy akkor hagyjuk. Tudta, amikor megismert engem. Tudom, hogy büdös, káros, nem jó. De ha te valakivel jól kijössz akkor azért ne barátkoznál vele tovább, mert ő cigizik, te meg nem? Amikor én siman alkalmazkodok, hogy mondjuk arrébb állok még rágyújtok és nem füstölök fél óránként. De ha én nem szeretnék inni, akkor is igyak, mert neki nem jó, ha egyedül iszik.
2023. okt. 23. 19:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Gyanús, hogy ez csak valami béna kifogás volt részéről. Nagyon régóta cigizek, sok barátom nem, mégsem okozott semmit a barátságunkban. Aki a felső szinten lakik sem zavar le cigizni, nála iqost használok, ami nem zavaró számára, tudom nem ugyanaz, de mondhatni mindenki jól jár. Nem passzolja emiatt a közös programokat.
2023. okt. 23. 20:33
 12/15 A kérdező kommentje:
Mondtam neki, hogy van Iqosom is, amire az volt a válasz, hogy az még büdösebb. Egyébként szamomra is kellemetlenebb a szaga csak az ugye nem ivódik be a hajba, ruhába annyira így utána nem bűzlök mellette. Nem kifogásnak éreztem, tényleg teljesen kiakadt, hogy mit kell átélnie majd mellettem, ha cigizek és ő ezt el is felejtette és ez neki nem fér bele.
2023. okt. 23. 20:39
 13/15 anonim ***** válasza:
Engedd el, mégse olyan jóarc mint amilyennek kezdetben tűnt
2023. okt. 23. 20:42
 14/15 anonim ***** válasza:
Szerintem hanyagold a kolleginat. Egyoldalú "barátság" lenne.
2023. okt. 23. 21:38
 15/15 A kérdező kommentje:
Tök rosszul esett, hogy tényleg úgy éreztem találtam egy tök jó barátnőt, akivel lehet majd utazgatni, csajos programokat szervezni és leértékelődtem a szemébe azért, mert nem olyan vagyok, mint amilyen ő. Mert nekem egy kirándulás borozás nélkül is kirándulás. Ugyanakkor sose mondtam volna, hogy ha én meg tudok lenni nélküle akkor ő se igyon. Meg mi vár szegényre, mert én cigizek… mégis mi? Az, hogy én a szabadban pár óránként elszívok egy szál cigit? Beltérben sehol nem gyújtok rá…. Igen, lehet, hogy mondjuk azt mondanám egy hosszabb úton, hogy àlljunk meg mert cigizni szeretnék, ahogy ő is mondhatná, hogy álljunk meg mert mosdóba kell mennie vagy meginna egy kávét. Ugyanolyan kompromisszumok mint bàrmi más kapcsán. Bár más téren se tetszett neki, ha valamit nem úgy szerettem volna, ahogy ő, szóval nem feltételen a dohányzással van itt a gond, csak ezen akadt ki a legjobban. Azt aláírom, hogy büdös, de munkhelyen a kollégákkal is kimegy trécselni, velem is jött ki többször szünetben, akkor nem zavarta….
2023. okt. 23. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!