Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csajokat kérdeznèm inkább. Ha...

Csajokat kérdeznèm inkább. Ha a testvérem velem lakik az is olyan "kizáró" ok mintha a szüleimmel laknèk?

Figyelt kérdés
Nem tudott hová menni és most velem lakik. És hát eddig legény lakás volt. Tök jó volt egyedül lenni. Most ha beszélgetek egy csajjal rá is kérdez rögtön hogy egyedül lakom e....

2023. jún. 8. 12:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%
Nem, az sem kizáró amúgy ha a szüleivel lakik kivéve ha mama hotel vagy pan Péter szindromaja van. Azért mert még nincs pénz, lehetőség külön lakásra de önálló és nem szól bele a mama vagy jelen esetben a testvér akkor semmi probléma ezzel.
2023. jún. 8. 12:18
 2/17 anonim ***** válasza:
17%
Nálam az lenne, ha nem biztosított a privát szféra.
2023. jún. 8. 12:33
 3/17 anonim ***** válasza:
91%
Ha külön szobaban vagytok és 30 év alatt vagytok akkor szerintem ezzel semmi gond sincsen. Szerimtem ez tök más helyzet mintha a szüleiddel laknál.
2023. jún. 8. 12:37
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

A tesód nyilván nem csinál mamahotelszerű viszonyokat számodra. Itt jó esetben két egyenrangú ember lakik együtt, akik egymást békén hagyják.

2023. jún. 8. 13:30
 5/17 A kérdező kommentje:
Hát őszintén szólva nincs meg az a szabadságom ami eddig volt. Qrva jól elvoltam egyedül. De hát a testvérem, nem rakhatom ki. Egyenlőre egy lakásban vagyunk. Van kialakítva egy 30m²es kis lakrèsz még külön, ha kész lesz oda megy át. De akkor sem lesz olyan mint mikor egyedül voltam. A szomszéd meg a haverok sem úgy járnak már át mint mikor egyedül voltam, ha éjfélkor jön rám a zene hallgatás akkor nem tudok csak fülhallgatóval, stb stb... És hát volt már olyan hogy az a bizonyos "egyedül vagy?" kérdés után adtam a nem választ és utána abba is maradt a beszélgetés.
2023. jún. 8. 13:56
 6/17 A kérdező kommentje:
Hogy lehet definiálni a pán Péter szindrómát? 😀
2023. jún. 8. 13:57
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

"ha éjfélkor jön rám a zene hallgatás akkor nem tudok csak fülhallgatóval, stb stb."

Azt egyébként is úgy kéne, éspedig a szomszédokra való tekintettel.

Vagy te ilyen tuskó vagy, hogy a szomszédaidat éjfélkor csesztetnéd a hangfalaiddal?

2023. jún. 8. 14:03
 8/17 A kérdező kommentje:

1, nem panelban lakom hogy ha fingok azt meghallja a szomszéd.. 1 szomszédom van az is kellően távol.

2, honnan tudod hogy mekkora hangfalam van, vagy hogy min hallgatom és mennyire hangosan?!

3, ez csak egy példa volt...

4, mi közöd hozzá milyen hangosan vagy halkan hallgatom a zenét, talán hallod?!

A kérdés nem ez volt. Persze tudom hogy csak egy unatkozó troll vagy...

2023. jún. 8. 14:10
 9/17 anonim ***** válasza:
82%
Nekem nem az, mert jobbára hozzám hasonlóan a torkodra lép, ha nem takarítod fel magad után a mocskod. Lakótársra, barátra, testvérre nem vonatkozik az, ami anyucira, aki valamilyen szinten mindig pesztrálni fog. Ha nem anyagilag, akkor érzelmileg, ha nem érzelmileg, akkor azzal, hogy kinyalja a segged és beleavatkozik a magánéletedbe. Egy tesó jellemzően nem annyira kotnyeles, mint egy szülő.
2023. jún. 8. 17:09
 10/17 anonim ***** válasza:
51%

Nem. Egy darabig én is laktam a tesómmal, teljesen olyan volt, mint bármelyik másik lakótársam, számlákat felesben fizettük, kajálást külön-külön oldottuk meg (persze néhe főztünk együtt. De nem ez volt az általános), mindketten azt csináltunk, amit akartunk, nem kellett elszámolni a szabadidővel, azt hoztunk fel, akit akartunk. A szóban forgó testvérem öt évvel fiatalabb nálam, ő férfi, én nő vagyok. Én 24 voltam, ő 19, mikor együtt béreltünk lakást, mindketten egyetemre jártunk és dolgoztunk is, anyagi szempontból mindkettőnknek kellett lakótárs, és úgy voltunk vele, hogy ha már úgyis egy városban tanulunk, akkor nem egy idegennel költözünk össze, mert alapból jóban vagyunk-voltunk mindig is. Időközben hozzá egyébként beköltözött a barátnője, én pedig egy év múlva befejeztem az egyetemet, elhelyezkedtem teljes állásban, és inkább egyedül béreltem egy lakást a munkahelyemhez közel, ők pedig maradtak ott ketten a barátnőjével, aztán azóta már költöztek ők is, de egyanúgy csak ketten lakják az új lakást is.

A szülővel lakással sincs alapvetően baj. Ilyen ingatlanárak mellett nem éri meg elköltözni, ha csak nem köt máshová munka, folyamatban lévő tanulmányok, vagy privát szférát igénylő párkapcsolat. Baj akkor van, ha az illető egy nagyra nőtt gyerek, és azt szokta meg, hogy az anyja elintéz mindent helyette, nem tudja beindítani a mosógépet, nem tudja kivasalni az ingjét, és egy zacskós levessel is képes felgyújtani a konyhát. De ilyen egyébként rengeteg akad külön költözött férfiak között is, aki teljesen életképtelen, és miután felszedett, és felvitt a vackára, azt látod, hogy bokáig ér nála a földre dobott szennyes alsó, a kiürült hell-es doboz meg a taknyos zsepi, mert nem képes vagy hajlandó ellátni magát, nem igényes magára, azt gondolja, hogy a nő dolga hogy etesse és kialmozza őt, szóval ezért keres maga mellé egy nőt. Aztán hisztizik, hogy miért nem akad senki, vagy aki akadna, az meglátja ezt és futva menekül.

Nincs azzal semmi baj, ha valaki a szüleivel lakik, jobb esetben szerintem mindenki szereti a szüleit, ha jól működik egy család, akkor tiszteletben tartják, hogy a kölykük felnőtt, nem kell beszámolnia arról, hol van, nem probléma, ha időnként vendége van, és beszáll a háztartás vezetésébe, elmosogat magától, észreveszi, ha televan a szemetes és kiviszi, meg ilyen apróságok. Ez mind viselkedésbeli dolog, rohadt mindegy, hogy beszáll-e az illető a költségvetésbe otthon, és ha igen, mennyivel, ezt a családtagok megbeszélik egymás között. De ha az anyukája bejön reggel összegyűjteni a szennyest, az gáz. És ugyanezt gondolom testvérekről is, ha inkább baráti kapcsolat van köztük, tiszteletben tartják egymás magánszféráját és nincs az, hogy az egyik rá van utalva a másikra bármilyen szempontból, akkor tök oké.

2023. jún. 10. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!