Mennyit kérjek tőle havonta az albérleti költségekre?
A (miután odaköltözött mértékü) rezsi felét tartom jogosnak.
Mármint ha átmeneti dologról van szó, viszont akkor feltétlen írásban tisztázni kell, meddig maradhat ott. (Gondolom, a barátod azért fog továbbra is jönni, legalább is szeretne, ezért tartósan nem megoldás, ha egy idegen is ott él)
Ha tartósan ott akar maradni, akkor viszont a lakbért is meg a rezsit is felesben kellene fizetnie.
Lakbér és rezsi fele.
Örülök, hogy sikerült megbeszélned vele. ;)
7o ezer a lakberbe,a teljes rezsi fele. Kaucio fele.
Ha a kaucio felet nrm adjs neked oda,akkor fizesse a teljes berleti dijat meked. N
Egy lakasba tobb berlot teszunk . Szobankent fizetnek. Semki se lakhat ingyen.
Gondolom még egyetemista, vagy esetleg csökkent munkaképességű, és ezért a négy óra.
Így, hogy csak fél állásban dolgozik, biztos nem kérném el a lakbér felét. Szerintem a lakbér egyharmada-egynegyede, és a rezsi fele jó lehet.
Én laktam ugyanígy barátnál, igaz, csak egy hónapot, és sokkal kisebb kellemetlenséggel járt mindenkinek (náluk volt egy zárható kisszoba, meg egy nappali is a hálószobájukon felül, így a hálót bármikor magukra zárhatták, de az is opció volt, hogy ők bekuckóznak-filmeznek a nappaliban, én meg addig azt a helyiséget nem használom, hanem mondjuk megmelegítem a vacsit aztán megeszem a szoában). Nem beszéltük meg a "beköltözésemkor", de számomra teljesen evidens volt, hogy annyit fizetek, amennyit az előző lakótársuk a kisszobáért, de legalább a lakbér harmadát. Nem voltak hajlandóak a rezsi harmadán kívül elfogadni bármi pénzt, pedig én teljes állásban dolgoztam.
Ha egyébként nem kerül neked túl sokba, akkor én a helyedben várnék egy hónapot, amíg megjön minden számla, és már nagyjából érzed, hogy milyen lesz a közös rutinotok, és mennyit használ miből, és ez alapján kiszámolni és megbeszélni vele, figyelembe véve, hogy minél kevesebbet kérsz tőle, annál előbb gyűlik nála a kaucióra való, és költözik ki.
A rezsi rá eső részét mindenképp elkérném, de a lakbér egy részét is nyugodtan fizetheti, neked sincs ingyen a lakás.
A lakás tulajdonosa tudja, hogy a barátnőd is beköltözött? Erre figyelj oda, mert ha megtudja, megemelheti a bérleti díjat is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!