Hogyan adjam a tudtára a barátnőmnek hogy ez már túlzás?
Ezen nincs mit szépíteni. Elég szomorú, hogy egy ilyen régi barátságban így kihasznál.
Illetve szomorú, hogy ennyire nincs tisztában a világ rendjével.
Sajnos, ha te nem véded meg magad, más sem fog....
Valóban nagyon pofátlan a "barátnőd", de csak azt használják így ki, aki hagyja magát.
Mindig mérlegelek mielőtt meghozok egy döntést, mi az amit nyerhetek, és mi az amit veszíthetek. Bár egy ilyen "barátsággal" őszintén mondom nem veszíthetsz semmit!
Más már úgy vágta volna ki a helyedben, mint macskát sz@rni!
És még annyi, hogy valószínű ő ezt már előre ki tervelte, a két nap csak a beetetés volt. Persze lehet, hogy látta milyen segítőkész és megértő vagy vele, ezért közben gondolta meg magát. A csaj vagy pszichopata vagy nárcisztikus személyiség zavarban szenved. Pontosabban nem ő, hanem a környezete szenved tőle. Jó mérgező ember lehet....
#6 Eleg sok ilyen onzo fiatallal talalkoztam, nem hinnem, hogy mind narc vagy pszicho.
Inkabb a tulzott elkenyeztetettseg es az egyke eletmod az oka, es tudatalatt is nagyon jol megerzik, ki az, aki a szuloje helyett felnott koraban is eltartja. Narc vagy pszicho akkor, ha az elbeszelgetest kovetoen meg neki all feljebb, kivagja a pataliat... akkor mar lehet benne valami.
6-os, kezdődik a gyakoris jellegzetesség:
Narcisztikus ✅️
Mergező ✅️
Már csak a Borderline hianyzik és megvan a gyakorin divatos konyhapszichológus diagnosztika. 🤣
A kérdezőnek: egyszer meg kell tanulnod, hogy meghúzd a határokat és fel tudj lepni konfliktus helyzetben. Nagyon kényelmes a barátnődnek most, de te is tudod, hogy ez így nem jarja. Ülj le vele és beszélgess! Ha lakni akar nálad (pedig eredetileg nem erről volt szó), akkor csak úgy teheti meg, ha a felét beleadja a rezsibe.
Szerintem nem a 6os hibája hogy olyan a világ amilyen :)
Ezek a fogalmak mára elterjedtek, értem mit akarsz írni, de el kell fogadnod előbb-utóbb, hogy amit a köznyelv átvesz, az úgy marad. Ez egyre gyakoribb, a nyelv változik. Mára a nárcisztikus kifejezésnek lett orvosi és köznyelvi változata is. Nem vitatkozni szeretnék veled, csak nem szeretném hogy olyan miatt idegesítsd magad ami miatt nem érdemes.
A kérdéshez.
Én amúgy már a harmadik napon megbeszéltem volna ezt vele. De ha jön a fizetés napja, csak szólj neki hová és mennyit utaljon. És vágj nagyon csodálkozó szemeket ha nem érti. Mert ez amúgy magától értetődő. Ha szerencséd van megsértődik és elmegy magától, de nem gondolom hogy lesz. Inkább az az esélyes hogy sírni kezd és érzelmi manipulációval rávesz hogy maradhasson még ingyé.
Az ellenségeinket nem annyira, de a barátainkat megválogathatjuk.
Élj a lehetőséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!