Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Más is utál domináns asszertív...

Más is utál domináns asszertív emberekkel kommunikálni?

Figyelt kérdés

Úgy érzem mintha rám akarnák magukat erőltetni. Pedig elvileg az egy pozitív tulajdonság kapitalista liberális rendszerben.

Mégsem érzékelem úgy, hogy pozitív hatással lennének rám ezek az emberek.

Miért lehet ez?

2023. okt. 4. 17:01
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Nekem volt szerencsém egy ilyen erőszakos személy mögé látni, amikor megnyitotta a szívét nekem. Azt mondta hogy neki is vannak felettesei és őt is b@szogatják. Természetesen rajtunk vezette le!
2023. okt. 5. 17:28
 22/23 anonim ***** válasza:
Én meg csak vezetőségi elvet jegyeznék meg, tehát szerintem kicsit hasonló lehet és főleg ha tekintélyelvű vezető, mint ami a seregben van, vagy régen a hajókon. Ugye parancsmegtagadásért akár halál is járt, és nem azért mert bosszút kellett állni, hanem egyszerűen ha mindenki megtagadná a parancsot veszélyes helyzetbe, akkor káosz lenne és akár mindenki meghalna a fatális következményekbe. Most ez egy szélsőséges példa direkt, a parancsuralmi rendszert megmutatni. És hát sok vezető a cégeknél is hasonló elvet alkalmaz, ha valaki kicsit is aláássa a tekintélyét, vagy ellenkezik, akkor megbünteti, vagy kirugatja. És ez nem feltétlen bosszú (van akinél az, nem zárja ki, de nem feltétlen csak bosszú lehet), mivel hasonló az elv mint hajón vagy háborúban, csak kisebb a tétje. Tehát hogy sérül a vezető vezetési potenciálja, ha elkezdődnek az ilyen "lázadások". Szóval van ennek az egésznek egy ilyen aspektusa is, be kellett dobjam mert párat már felhoztatok de ez még nem volt.
2023. okt. 5. 19:30
 23/23 anonim ***** válasza:

22 és milyen jó volt, bár elég nehéz téma!

És ilyen esetben kinek adnátok igazat, a tekintélyelvűnek vagy a lázadónak?

2023. okt. 5. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!