A barátnőm kb semmibe vesz a szerelme miatt?
Sajnos vannak ilyen lányok (főleg tinikorban), akik abban a pillanatban, hogy egy fiút megismernek, azonnal elfelejtik a barátaikat. A legtöbbjük felnőtt korukra kinövi ezt a viselkedést, de olyan is van, aki nem. Én pont nemrég szakítottam meg egy barátságot, mert 6 hónapig babusgattam a lelkét amikor nagyon szerelmes volt egy srácba, akinek nem kellett, aztán ahogy megismert egy új srácot, úgy felejtette el az előzőt és vele együtt engem is. Mi már mondjuk huszonéves felnőttek vagyunk, szerintem a ti korotokban ez jobban megbocsátható, főleg, ha első tényleges szerelemről, párkapcsolatról van szó. Tiniként ez új, izgalmas dolog, és a hormonok meg a rózsaszín felhő nagyon el tudnak varázsolni néhány embert.
Én a helyedben megmondanám neki, hogy rosszul esik neked, hogy a barátságotokban csak a saját dolgaival, ezzel a fiúval foglalkozik, és mintha nem is érdekelné, hogy veled mi van. Így a barátság egyoldalú, ami nem fair számodra.
Ez így szokott lenni. Ha majd szakítanak, lehetsz a lelki szemetesláda és támasz, és a társaság pótlék amíg nem talál egy újabb örök szerelmet.
Vagy ennyire felszínes a barátságotok, hogy csak egymás társaságának voltatok jók, hogy legyen kihez szólni; vagy ha kb 12-13 évesek vagytok, akkor elkezdődött az a testi- és személyiségfejlődés, mikor nagyobb prioritást kap a kielégülés iránti vágy, mint egy sima csevegőpartner akivel a napi közhelyes dolgokat ki lehet tárgyalni.
"Hanem meghallgattam, ha kellett adtam tanácsot, felajánltam hogy segítek pl. a tanulásban, megpróbáltam felvidítani, volt hogy fanciftiont írtam neki mikor beteg volt, ami több óra. Akkor is ha elfoglalt voltam, vagy rosszul voltam, vagy húszmillió más dolgot csináltam volna szívesebben."
Ő állt így hozzád valaha? Nem most, amikor épp fellángolt a szerelem és emiatt minden más mellékes, hanem korábban, bármikor. Ha nem, akkor ez a barátság eléggé egyoldalú. Van ilyen: az egyik fél beletesz minden tőle telhetőt a barátságba, cserébe ennek a töredékét kapja vissza. Jól írják, majd ha szakítanak, akkor lehetsz a lelki szemetesláda és a kihasználható társaság addig, amíg talál valaki mást, fontosabbat.
Az a harmadik kerék megjegyzése is árulkodó, és nem engedtem volna el a fülem mellett, ez rád nézve eléggé bántó. A helyedben elkezdeném lazábbra venni ezt a barátságot és olyan emberek társaságát keresném, akivel kölcsönösen erősítjük egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!