Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogy lehet új haverokat...

Hogy lehet új haverokat szerezni dolgozó felnőttként?

Figyelt kérdés

(Látom hogy épp van egy hasonló új kérdés, de az én helyzetem totál más.)

Könnyen megtalálom a közös hangot emberekkel, szinte bárkivel tudok beszélgetni egy jót…. De ennyi. Itt véget is ér a dolog. Senki nem akar “csak úgy” tovább találkozgatni velem, dumálni.

Általánosban, középsuliban többnyire kiközösítettek (akkor még elég “antiszoc” voltam), utána egyetemen nem volt közösségi élet, azóta meg dolgozok - a kollégáimmal jó a viszony, de senki nem vágyik rá hogy munkaidőn kívül is együtt legyünk.

Csoportos hobbim nem nagyon van, de amúgy gyakran időm se lenne ilyenre.

Igazából én nem szoros bizalmas baráti viszonyra vágyok, inkább laza haverságra, hogy dumáljunk online meg ha úgy alakul akkor csináljunk valami közös programot.

Ilyen kapcsolatot hogy lehet összehozni?

A dolog apropója hogy ősszel a párom elutazik munkaügyben egy hosszúhétvégére, én meg gondolkoztam hogy mit csinálhatnék addig, és rájöttem hogy nem igazán van kivel találkoznom, közös programot szervezni.

A környezetemben azt látom hogy akiknek vannak haverjai azoknak leginkább gyerekkorból, suliból vannak, vagy rokonok (nekem nincs velem kb egykorú rokonom).

Felnőttként hogy lehet összehaverkodni emberekkel? Hol?

2023. szept. 14. 09:26
 1/6 anonim ***** válasza:
6%
Bárhol. De nem szabad ehhez burokban élni. Két dolgot vettem észre a szövegedben, a kor és a távolság. Én online ismertem meg a legjobb barátom, 256 km-re él tőlem (de novemberben tervben van hogy a szomszéd városba költözik), 5 óra és 3 átszállás vonattal, de megyek hozzá havonta 3x. A korkülönbség pedig közel 20 év! Mégis jól megvagyunk. Szóval mielőtt olyan dolgok alapján válogatsz amiről nem tehet az ember (nem mi döntjük el hogy mikor születünk), inkább legyél nyitott egy kicsit. Ha pedig már szabad vagy, miért ne lehetne utazni valahova? Ha nyitsz a világ felé sokkal hamarabb találsz olyan embereket akikkel jól kijössz.
2023. szept. 14. 09:47
 2/6 A kérdező kommentje:

Minden nap napi 3 órát utazok (minimum), őszintén szólva ez az utolsó dolog amit a szabadidőmben csinálnék. 🫣

A kort pedig azért írtam mert bár imádom az unokatesóimat, 30 éves nőként nem általános sulis fiúkkal akarok barátkozni (a környezetemben sokan az unokatesójukkal haverok, erre gondoltam)

2023. szept. 14. 09:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Azert nem barhol. Kozos hobbik, osszhang ezek fontosak, ezek meg nincsenek barhol. Ha valaki sakk orult es masrol nem tud beszelni nem mehet barhova dumcsizni, sokkal jobb neki ha nem optimalis egy sakkverseny kornyezetben vagy hasonloban baratkozni, strategiakrol beszelgetni.

Ugyanigy ha valaki CS:GO 30 eves megszallott gamer utoljara 19 evesen olvasott hobbibol, akkor hiaba dumal egy konyvmollyal, nincs osszhang.

Ezzel reszben meg is valaszoltam a kerdezo kerdeset egyebkent reszben.

A korkulonbsegben is szamit azert, mas felfogasu egy 50 eves mint egy 30 eves. De azzal az 1-essel egyetertek hogy legyen nyitott, marmint kezdemenyezzen a megfelelo kozegben. Nyilvan ha olyan helyre mesz ahol teljesen mas emberek vannak, el fog akadni a kommunikacio es vege lesz, meg talan ciki is. Ezert sem mindegy hogy barhol vagy hol.

Amugy ajanlom a chat.hu-t ott kifejezetten erre szoktak menni. Eloben talalkoznak, programok, korosztaly vegyes. Vagy a havervagy.hu ami talan megjobb erre.

2023. szept. 14. 09:59
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát, ez a bajom. Nem nagyon vannak olyan hobbijaim amiken keresztül szocializálódhatnék.

Szeretek pl olvasni. Az egyetemen (bölcsész kar) sok könyvmollyal beszélgettünk két óra között, dumáltunk könyvekről, majd ennyi. Mindenki ment a dolgára.

Érdekel a fotózás. Használtam már ezzel kapcsolatos oldalakat, ahova lehetett fotókat feltölteni és véleményezni egymás képeit, de az is kimerült ennyiben, soha nem lett belőle több.

Szeretem a videojátékokat, benne is vagyok tematikus csoportokban, de mémelésnél több soha nem lesz belőle.

És így tovább… nem okoz problémát hogy beszélgessek emberekkel, ha van közös érdeklődés, de soha nem sikerül innen tovább lépni.

A chat.hu régen a perverzekről volt híres, még mindig olyan? Nőként neten óvatos vagyok, kaptam már f@szfotókat meg debil kérdéseket, ajánlatokat, nem erre vagyok kíváncsi. 😬

2023. szept. 14. 10:13
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Minden online feluleten lesznek popsi meg zokni meg futyi-mutyi fotok ferfitol csajnak.

Ferfikent irom.

Tobb a ferfi mint a no a Foldon, sokan egyedulalloak mert a legtobb no foglalt es ok meg nem talalnak mert szoszerint nincs eleg no eleg ferfihoz. Egy par szaz ev mulva ez korrigalodik talan, mert addigra azok a ferfiak akik nem talaltak senkit kihalnak - nincs utod, csokken a ferfiak letszama. Es akkor egyesulyban lesz talan vagy lehet pont forditva - tobb no lesz mint ferfi emiatt - na az a legtobb ferfi alma, de ez is egy ideig csak.

En chat.hu-n nem voltam fenn, ismeros volt fenn rajta, de ilyenrol nem panaszkodott es no. Adj neki egy kis eselyt, ha nem ott a havervagy ami talalkozos ha jol tudom. Azt is ismeros hasznalta. Ott azert mar nem rantjak elo a gatyeszbol a dakot.

2023. szept. 14. 10:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem sok megmaradt sulibol, utanna meg minden melombol lettek haverok boven. Barmilyen program van mindig van ismeretlen.. haver haverja, akit meg lehet ismerni. A netes ismerkedes sztem szar es nem celravezeto igy ott nem szoktam. Max ha mar joba vagyunk akk duma ott is
2023. szept. 14. 16:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!