Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit kellene tennem?

Mit kellene tennem?

Figyelt kérdés
Van egy fiú a suliból, aki tetszik nekem. Gyanítom, hogy valami hasonlót érez ő is, mert többször volt már az, hogy mikor rá néztem ő már nézett. Ez a sztori fele. A másik, hogy az egyik osztálytársammal barátok vagyunk, és sokszor vagyunk együtt a közös órák miatt. Viszont ő elég ápolatlan. Kolis, de a többiek szerint sosem fürdik. Mindennap ugyanabban a ruhában van. Nem mos hajat, mert “ nincs kedve”. Na, meg ilyenek. Elég sok ösztöndíjat kap, nem értem miért nem tudja megvenni az alapvető dolgokat. A lényeg, hogy kb az egész iskola mindig megbámulja, hogy hogyan néz ki. Kicsit tartok attól, hogy ez a fiú mit gondolhat, hogy vele foglalkozom.Kicsit szégyellek is vele mutatkozni..
2023. szept. 8. 15:20
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
De nem akarok beégni. Ő az egyetlen, aki először azért tetszik, amilyen, nem pedig azért ahogyan ki néz. Ő a szöges ellentéte annak, ami engem vonz. Mikor rá nézek magamat látom benne. Nem jár bulizni, suliba nem beszél egy lánnyal sem…. még az osztálytársaival sem. Nagyon okos, sorozatban kitűnő volt. Ma pedig láttam, hogy könyvet olvasott. Nem, nem stréber! És még sorolhatnám… laza személyiségű, de mégsem bánt senkit ok nélkül, nem akar a középpontban lenni.
2023. szept. 8. 18:54
 12/16 anonim ***** válasza:

Na de egy mosolygástól miért égnél be? A leírtak alapján kiderült, hogy

- nem kretén

- te sem vagy közömbös a számára

- talán félénk

Nem azt mondtam, hogy kínálj neki alkalmi szexet, hanem mosolyogj rá. Ne vigyorogj, hanem mosolyogj rá. 3-5 másodperc mosolygástól még nem égsz be.

Na de nem győzködlek tovább. Te írsz valamit, én mondok valamit, és mindketten csak ismételgetjük a magunkét, de ez a te életed, úgy éled, ahogy akarod, te vágyad, úgy szalasztod el, ahogy akarod, a te félelmed, szorongásod, úgy nézel vele szembe, és küzdöd le, ahogy akarod, a te felelősséged.

Mindenesetre ha ilyen piti dolgokon szorongasz, és nem küzdöd le, akkor később se csodálkozz, ha mindig szorongani fogsz.

Szia.

2023. szept. 9. 08:21
 13/16 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van, de az egyik felem azt mondja, hogy engedjem el, mert jövőre úgysem látom már. Ez volt az utolsó éve itt. Na, meg persze a korkülönbség. Ő 18 én 17.
2023. szept. 9. 09:00
 14/16 anonim ***** válasza:

Az az egy év (17, 18 évnél) semmi. Milyen korkülönbséget tudnál elfogadni, 4 nap?!

Azt meg honnan tudod, hogy mi lesz egy év alatt. Vagy lesz valami komoly, és akkor látjátok egymást, vagy nem és akkor nem látjátok egymást. Akárhogy is, akkor legalább TUDNÁD, hogy megérte-e, vagy sem, és nem csak egy elszalasztott lehetőségen kattogna az agyad, hogy mi lett volna ha... meg azért van szád, tudtok beszélgetni, de én csak azt látom, hogy gyávaságból a kifogást keresel, mert még három másodperc mosolyt is félsz, mert úristen az egész iskola rajtad fog röhögni, de még a kerület is talán...

Igen, lehet, hogy semmi nem lesz belőle, lehet, hogy egy picit félreismered, benne van a pakliban. De legalább elmondhatnád magadról, hogy te megpróbáltad, te legyőzted a félelmedet, és ez a tulajdonságod a jövőben is nagy hasznodra lenne. És ismétlem, nem arra gondolok, hogy na akkor menj oda hozzá, és mindenki előtt "kínáld meg a melleddel".

De tényleg ennyi. Ha ennyiből sem értesz az a te dolgod.

2023. szept. 9. 10:22
 15/16 A kérdező kommentje:
Én értelek, és igazad van. De azt hiszem, hogy túlságosan félek a visszautasítástól. Elsőnek megkellene győződnöm, hogy tényleg tetszem e neki. Ha lesz rá lehetőségem kicsit a közelébe megyek, és akkor meglátom milyen reakciót vált ki belőle.
2023. szept. 9. 10:59
 16/16 anonim ***** válasza:

Oké, akkor utoljára. És többé lezárom a kérdés követését, mert hülyeség erre több figyelmet fordítani.

Rámosolyogsz amikor egymásra néztek, meg ilyesmi. Milyen visszautasítás lehet ebben nem mosolyog vissza. Na bumm. Lehet, hogy ő is éppen annyira fosik a visszautasítástól, és azért nem lép, mint te.

Na és mi van akkor, ha visszautasítanak?! Akkor soha egy állásinterjúra se fogsz menni, mert félsz, hogy visszautasítanak?!

Aztán meg közben agyalhatsz, hogy mi lett volna ha...

De a te dolgod, ne csináld, ha nem akarod. A boldogságért általában áldozatot kell hozni, gyakran bátorság is kell hozzá.

A bátorság felszabadító, és bizony ilyenkor lehet szembenézni a félelmeiddel, szorongásaiddal, ilyenkor tudod legyőzni azt.

Mi lehet a legrosszabb, ami történhet? Valóban olyan elviselhetetlen rossz az, hogy nem érné meg a boldogságot kockáztatni?

Na de ez már csak költői kérdés, tényleg léptem a kérdésről.

2023. szept. 10. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!