Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Mit kellene tennem?

Mit kellene tennem?

Figyelt kérdés
Van egy fiú a suliból, aki tetszik nekem. Gyanítom, hogy valami hasonlót érez ő is, mert többször volt már az, hogy mikor rá néztem ő már nézett. Ez a sztori fele. A másik, hogy az egyik osztálytársammal barátok vagyunk, és sokszor vagyunk együtt a közös órák miatt. Viszont ő elég ápolatlan. Kolis, de a többiek szerint sosem fürdik. Mindennap ugyanabban a ruhában van. Nem mos hajat, mert “ nincs kedve”. Na, meg ilyenek. Elég sok ösztöndíjat kap, nem értem miért nem tudja megvenni az alapvető dolgokat. A lényeg, hogy kb az egész iskola mindig megbámulja, hogy hogyan néz ki. Kicsit tartok attól, hogy ez a fiú mit gondolhat, hogy vele foglalkozom.Kicsit szégyellek is vele mutatkozni..
2023. szept. 8. 15:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
54%
Ismerd meg a kognitív disszonancia fogalmát. Elsőnek ez hasznos lesz.
2023. szept. 8. 15:42
 2/16 anonim ***** válasza:

"Mit kellene tennem?"

Ezt magadnak kell eldöntened.

Te mit szeretnél?

Barátkozni vagy járni vele?

A nem túl régi múltban, nem mindenkinek volt fürdőszobája, max. egy lavór. Nem mindennap fürödtek és nem is minden nap mostak hajat. A ruhákat is több napig hordták.

Valahogyan túlélték akkor és nem volt ciki senkinek ezek a dolgok.

Nem mondom, hogy nem lehetséges jómódúnak, de a legtöbb ösztöndíjas csóró és nehéz körülmények között él. Persze más a csóróság és más az "igénytelenség".

Lehet szimplán csak lusta és ebből fakad az egész.

Ha érdekel, járj utána miért nem tudja vagy akarja megvenni az alapvető dolgokat.

Lehet jó hatással leszel rá és változtat a higiéniai szokásain. Persze csak óvatosan, mert nem tudhatod miért ilyen. Lehet anyagi gond, de meglehet otthonról hozott szokás "nem szokás" ez.

2023. szept. 8. 15:47
 3/16 anonim ***** válasza:

1. Szerintem az ápolatlan srácnak meg lehet magyarázni, hogy ugyan már, adjon kicsit többet a higiéniára, mert lehet, hogy ő nem érzi, nincs igénye már rá, stb. de neked kínos a helyzet, és mások is megbámulják, vagy ha erre nem hajlandó, akkor kerülni fogod. A higiénia egyfelől egy tanult dolog általában, ha nem tanulta meg, az igényességet, nem értette meg annak jelentőségét, akkor nem lesz igényes. Ez egy dolog, de a másik, hogy másikra is legyen tekintettel, ill. ha úgy tetszik tiszteljen meg másokat, és ha nem, akkor ne lepődjön meg a kiközösítésen.

Az, hogy egy ruhát hord, ha tiszta, mert rendszeresen mossa, vagy több egyforma ruhája van, nem probléma. Nekem is volt, hogy a volt munkahelyemről maradt egy rakás egyenruhám, amit rendszeresen hordtam egy másik munkában, ahol baromira nem sajnáltam, mert retek volt, és valaki szóvá tette, hogy hogy vagyok képes napokig ugyanabban járni, aztán elmagyaráztam, hogy három egyforma van.

Ami pedig a kiszemeltet illeti, amikor egymásra néztek, akkor mosolyogsz rá, esetleg közben intesz neki, ha a szimpla mosoly kevés lenne. Ha még ebből se venné a lapot, akkor kérj tőle valami segítséget, pl. hogy magyarázzon el valamit. Beszélgessetek, aztán megy minden magától.

Azzal nem kell foglalkozni, hogy mit gondol, hogy ápolatlan emberrel beszélsz, max. ha az bizonytalanítja el, hogy azt hiszi, hogy jártok, van köztetek valami.

2023. szept. 8. 16:29
 4/16 A kérdező kommentje:
# Bocsánat, az én hibám. Az osztálytársam egy lány. Azért is vagyok kiakadva kicsit.
2023. szept. 8. 16:34
 5/16 A kérdező kommentje:
Nem is tudom… Azzal a fiúval nem ismerjük egymást. Én tudom a nevét, de gondolom ő az enyémet nem tudja..
2023. szept. 8. 16:36
 6/16 anonim ***** válasza:

Azzal se kell túl sokat foglalkozni, szólsz neki, hogy ez zavar téged.

Nem kell a két dolgot összekapcsolni. A srácra koncentrálj, amikor találkozhatsz a sráccal, előtte mindig koptasd le a csajt, és gyakran legyél egyedül, hogy a srác meg tudjon szólítani, mert ha társaságban vagy, akkor ugyebár ez elég nehezen megy, mert senki sem akar más előtt beégni.

2023. szept. 8. 16:40
 7/16 A kérdező kommentje:
Ez egy jó ötlet lenne, de a fiú mindig van valakivel.
2023. szept. 8. 16:44
 8/16 anonim ***** válasza:

Nem baj.

Te legyél néhány alkalommal egyedül. Ha összenéztek, akkor küldj neki jeleket (mosoly, egy kis biccentés, intés, szemezés, szóval annyi, amennyi lehetőséged neked van) A többi meg rajta múlik. Esetleg menj el néha mellette, köszönj neki, ilyesmi. Nem kell befurakodni a társaságába, hogy hé, nem akarsz velem jáááárni???

Nem ide tartozik, de azért... volt néhány olyan esetem, amikor lányok kezdeményeztek nálam, és volt olyan ami nagyon kínos volt. Pl. egy programról együtt mentem haza egy csajjal, mert egy környéken laktunk, és kicsit beszélgettünk, a lány magyar volt, de törte a magyar nyelvet, ami részemről már kínos (olyan szinten, hogy ragozni nem bírt) aztán mondott tök hangosan, hogy szégyelltem magam a többi utas előtt, olyasmit, hogy "ugye, egyetértek azzal, hogy az ember társas lény?" és már dugta az arcát, tök esetlenül, hogy csókoljam meg, de kb. úgy, ahogy Kevin a reszkessetek, betörökben a vödröt a betörők képébe, szóval inkább riasztó volt.

A másik meg azért volt kínos, mert hiába küldtem az egyértelmű udvarias kitérő jeleket, hogy bocsi, de nem, ő egyre jobban nyomult, mert nem figyelt a jelzéseimre, csak a sajátját tolta. A végén már ilyet írt, hogy "vedd már a lapot, könyörgöm!", erre persze már én is visszaírtam, hogy én veszem, de ő is vegye az én lapjaimat! :D

2023. szept. 8. 18:01
 9/16 A kérdező kommentje:
Szemezni szoktunk. Mikor “először” találkoztunk, akkor percegik nézett. Azt is követte a szemével, ahogy le megyek a lépcsőn. Elég para volt. Aztán már csak ilyen felfigyelések voltak. Ma pl. épp értem be az aulában, leültem az osztálytársam mellé és felnéztem. Azt vettem észre, hogy néz. Aztán lenézett, de én folyamatosan néztem őt, majd megint fel. Utána többször “láttuk” egymást, de egyáltalán nem nézett rám. Mosolyogni nem akarok, mert lehet gáznak gondolná és egyáltalán nem az van, ahogy gondolom.
2023. szept. 8. 18:27
 10/16 anonim ***** válasza:
Jaj, hagyd már ezt. Tessék mosolyogni, nem kell fülig érő szájjal vigyorogni, de egy barátságos, kedves, bíztató mosoly azért beleférne. Főleg ha már hosszabb ideig szemezgettek.
2023. szept. 8. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!