Az emberek többségének miért nincs mély érzése?
1
A viselkedésből sokmindent ki lehet olvasni.
Kérdező, tévedsz. Mindenkinek vannak mély érzései, csak van, aki nem mutatja ki, vagy olyan alacsony az érzelmi intelligenciája, hogy nem tudja kimutatni, nem tudja átérezni, mert fogalma sincs, hogy mi az.
Pl. Nekem is volt olyan, pl. a gyászidőszakomban, hogy inkább már elrejtettem az érzéseimet és csak otthon látszódott rajtam, mert most minek mutassam a külvilág felé, úgyse tud senki ezzel mit kezdeni, a sajnálatukkal meg pláne nem tudok én mit kezdeni. Nem látszódott rajtam, hogy gyászolnék, pedig belül nagyon is fájt minden.
Mert érzelmileg analfabéta a magyar társadalom jelentős része, ami most jött ki. A háborúk idején a mostani 60-70 éves anyáink szeretet nélkül nőttek fel, mert az ők 80-90 éves nagyanyái a túlélésre, halmozásra fektették az időt, nem volt sem agyi kapacitás a nyugodt gondolkodásra, nevelésre, sem idő. Érzések átadása? Na akkor az érzések a "ki kell bírni, túl kell élni, érősek vagyunk, nem mutathatunk félelmet, hogy mersz nevetni, mikor apád a túlélésért küzd, vagy épp fordítva, ne sírj, meg kell halnia valakinek, áldozattá kell válnia a győzelemért" vonalon kimerültek. Anyáink ebben nevelkedtek, mi mást tudtak volna átadni? Szar világ, mocsok világ, sehol sem jobb, bírd ki, ne sírj, ne nevess. Ne mutass érzést.
A fejletebb világban a mi generációnk már nagyjából rálát erre, de itt is több hiba szokott lenni. Az egyik, hogy nem tudja mit tegyen, mert ezek bele vannak íródva, ezek a mantrák a fejében lévő bakelitlemezre. Ezért nem mer mondjuk egy munkahelyet otthagyni, ami mérgező, mert ez az önbántalmazó lemez beindul a fejben, hogy máshol sem jobb, ki kell bírni.
A másik véglet, amikor eldönti, hogy ő bizony szeretettel fogja nevelni a gyerekeit és ezért mindent megenged, minden rá van hagyva, legyen csak a gyerek önazonos. Tehát kompenzálás,.hogy ő nem kapott szeretetet.
Egyik sem jó irány, egyik sem szeretet, egyik sem saját érzésen alapul.
Kb. ezért.
"A viselkedésből sokmindent ki lehet olvasni."
Igen, de ezt rosszul olvastad. Az embereknek vannak mély érzései, csak látszik rajtuk, mert
- félnek a sebezhetőségtől, hogy valaki visszaél vele
- félnek, hogy gyengének tűnnek
- nem akarnak mást terhelni vele
- nem illik
- nem tartják profinak
- ők maguk sem tudják megfogalmazni, mit éreznek
A 4-esnek igaza van.
A magyarok többsége egy érzelmi analfabéta proli. Borzasztó oktatás, nevelés, történelmi előzmények is közre játszanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!