Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogy lehet introvertáltként...

Hogy lehet introvertáltként átvészelni egy napot az irodában?

Figyelt kérdés

Reggel több az energiám az extro kollégáimnak meg kevesebb. Ilyenkor jó alkupozícióban vagyok, ritkábban állnak belém mert állom a sarat, nem tudnak kihasználni, hülyére venni stb.

Ahogy telnek az órák én egyre fáradok mentálisan az extrok meg feltöltődnek energiával (ilyenkor már 4-szeres az energiaszintjük az enyémhez képest). Mentálisan lefáradtam ezért a kommunikációra is nehezebb koncentrálni, gyakran támadnak (mert akit lehet azt miért ne, így a helyes), kerülöm a konfliktust (energiamegtakarítás miatt) és rosszabb válaszokat adok, kevésbe heves és határozott a fellépésem mint reggel.

A nap második fele általában egy rémálom (az extro kollégáim teszik azzá).

Hogyan lehet átvészelni, milyen stratégiával?

2023. aug. 31. 14:45
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

20

“ Akkor egy kicsit rosszul esett, de azonnal tudtam, hogy igaza van. És nagyon hálás vagyok azóta is, hogy nem engedett a posványban dagonyázni, hanem arra biztatott, hogy ismerjem fel, miben tudok ÉN változni.”

Ne higgy feltétlen anyukádnak. A kimagasló intelligencia sokkal ritkább mint a közepes intelligencia.

Persze a normákat a középszer emberek szabják de nem jelenti, hogy jobban is látják a dolgokat, egyszerűen csak követik a szabályaik megszokásból.

2023. aug. 31. 15:50
 22/26 anonim ***** válasza:
6%
Én nem vagyok intro, de én se szeretek kollégákkal szocializálódni. Utálok velük enni, mert mindig van valaki, aki beszól, hogy milyen szart eszem vagy túl sokat vagy túl keveset. A mostani kollégáim kibeszélik még azt is hogy hányszor pisilek. Ha sietek haza, beszólnak, hogy miért sietek és amikor mondom, hogy mert már a párommal szeretnék lenni, kifiguráznak és mondják, hogy úgyis mindjárt szakítunk. Ha munka után nem egyből megyek haza az is baj nekik. Ha mondok valamit akkor számukra hülyeség, ha csendben vagyok akkor meg miért vagyok ilyen csendes. De inkább a csendességet választottam. Egész nap azt várom, hogy hazamenjek. Elég szocializáció nekem a párom, családom, barátaim. 100% home office lenne nekem az álom.
2023. aug. 31. 16:15
 23/26 anonim ***** válasza:
53%
12, 15, 18 osszad neki, mert az se tudja merre van arccal, nem árt neki a tájékoztatás! 🙌
2023. aug. 31. 16:30
 24/26 A kérdező kommentje:

26

Dettó. Komolyan ugyanezek történnek velem. Semmi sem jó nekik, mindent kétkedve, összevont szemöldökkel néznek.

Csak a tökösséget, nagy szájat ismerik el, a szerénység nem érték náluk. A szerénység mögé nem értelmet, civilizáltságot látnak hanem butaságot, naivságot, esetenként sumákságot.

Na most kell a bölcs kollégákat itt megkérdezni, ha egy csapatként kötnek beled minden élethelyzetben hogyan véded meg magad?

Kifakadsz párszor mert az a természetes reakció. De azzal meg úgy vélik igazolást nyer minden amivel megvádolnak.

Ha van sapkád azért verünk meg ha nincs azért tipikus esete.

Ilyen az élet.

2023. aug. 31. 16:39
 25/26 anonim ***** válasza:
Ma milyen napod volt a munkahelyen?
2023. aug. 31. 16:42
 26/26 anonim ***** válasza:
Javaslom ne harcolj. Miért kérsz segítséget a harchoz vagy annak átvészeléséhez, amikor nincs kötelezettséged, hogy harcolj? Őszintén kérdezem tőled, hogy miért ragadsz puskát, amikor nincs semmi rossz eredménye ha hagyod porosodni a sarokban az idők végezetéig.
2023. szept. 1. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!