Hogy lehet introvertáltként átvészelni egy napot az irodában?
Reggel több az energiám az extro kollégáimnak meg kevesebb. Ilyenkor jó alkupozícióban vagyok, ritkábban állnak belém mert állom a sarat, nem tudnak kihasználni, hülyére venni stb.
Ahogy telnek az órák én egyre fáradok mentálisan az extrok meg feltöltődnek energiával (ilyenkor már 4-szeres az energiaszintjük az enyémhez képest). Mentálisan lefáradtam ezért a kommunikációra is nehezebb koncentrálni, gyakran támadnak (mert akit lehet azt miért ne, így a helyes), kerülöm a konfliktust (energiamegtakarítás miatt) és rosszabb válaszokat adok, kevésbe heves és határozott a fellépésem mint reggel.
A nap második fele általában egy rémálom (az extro kollégáim teszik azzá).
Hogyan lehet átvészelni, milyen stratégiával?
Normális, nem toxikus kollégákkal.
Introvertált vagyok de nem tapasztalok semmi hasonlót. Napközben belemélyedek a feladatomba, a kollégáim meg nem állnak belém, nem akarnak kihasználni.
1
Akkor te szerencsés vagy a munkahelyedet illetően..
Úgy, hogy nem nyavalyogsz az "introvertáltságod" miatt, hanem fejleszted a konfliktuskezelő- és kommunikációs képességedet. Egyik sem egy lehetetlen feladat, ugyanis az introvertált nem a 'balek' szinonomája.
B verzió, amit az 1-es is írt, hogy elmész egy normális munkahelyre.
3
Ha külsőre átlag felett vagy akkor békén hagynak introvertáltként is. Minél rosszabb a külső természetesen annál fontosabb az agresszív fellépés másképp eltaposnak.
Mondhatod válaszként, hogy "hagyjál már a hülyeségeiddel".
Az eddigi tapasztalatom, hogy a konfliktus kerülése vonza legjobban a konfliktust.
Nemrég olvastam egy könyvet a szóbeli támadások kivédéséről. Meg vannak youtube videók, amik segíthetnek. Szóval amit tehetsz, hogy fejleszted magad.
Mondjuk a korodnak megfelelően viselkedsz és leszoksz erről a manapság divatos introvertáltság címén antiszockodó, teátrális műszenvedésről, ha emberekkel kell kapcsolatba lépned.
Én valóban introvertált vagyok, de nem élem meg úgy a más emberekkel való kommunikációt, mintha háborús övezetben kéne túlélnem. Hagyjátok már abba ezt a felkapott, röhejes műrinyát, ez már kamaszlányoknál is baromira ciki.🤦♂️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!