Hogy lehet introvertáltként átvészelni egy napot az irodában?
Reggel több az energiám az extro kollégáimnak meg kevesebb. Ilyenkor jó alkupozícióban vagyok, ritkábban állnak belém mert állom a sarat, nem tudnak kihasználni, hülyére venni stb.
Ahogy telnek az órák én egyre fáradok mentálisan az extrok meg feltöltődnek energiával (ilyenkor már 4-szeres az energiaszintjük az enyémhez képest). Mentálisan lefáradtam ezért a kommunikációra is nehezebb koncentrálni, gyakran támadnak (mert akit lehet azt miért ne, így a helyes), kerülöm a konfliktust (energiamegtakarítás miatt) és rosszabb válaszokat adok, kevésbe heves és határozott a fellépésem mint reggel.
A nap második fele általában egy rémálom (az extro kollégáim teszik azzá).
Hogyan lehet átvészelni, milyen stratégiával?
6
Nem így voltam nevelve.
Általában váratlanul ér mert pont olyankor amikor tudom nem tettem semmi rosszat, és leblokkolok, hogy most mi van? Ha az ember nem tesz semmi rosszat nem számít a támadásra. Ha meg ilyenkor mégis támadják akkor tudja, hogy az egész merő rosszindulat és ha belemész akkor gyakorlatilag az ő szintjükön fogsz csúszómászóként élni.
Felnőttként nem kifogás az, hogy "nem így voltam nevelve", sem az, hogy "brühühü, csúnya vagyok." Fogyj le, legyél ápolt, öltözködj viszonylag normálisan, és senki nem fog a kinézeted miatt piszkálni.
Ja, és hagyd abba a nyávogást. Ez taszít mindenkit, nem az állítólagos "introvertáltságod".
12
Tehát akarjak megfelelni másoknak mint egy csicska? Ez a tanácsod?
15
Ide figyelj te idióta.
Tisztán ki lett fejtve mi a szituáció.
Van egy normálisan felnőttként viselkedő személy akibe beleállnak mert alacsonyabb az energiszintje vagy mert nem szimpi az arca, pont mint amit most te teszel te érzéktelen kis fa..fej.
Elnézést de az embernek elege lesz egy idő után a konfliktuskereső emberekből.
"Tehát akarjak megfelelni másoknak mint egy csicska? Ez a tanácsod?"
Az a probléma, hogy mindent egyszerre nem lehet. Olyan nincs, hogy nem akarsz senkinek megfelelni, mindenkit utálsz, de ők ennek ellenére kedvelnek.
Két lehetőséged van:
1. Nem akarsz senkinek megfelelni. Ebben az esetben utálni fognak, de nem baj, hiszen nem érdekelnek.
2. Tegyél meg mindent azért, hogy befogadjanak. Ennek az első lépése, hogy alkalmazkodsz a közösségi normákhoz.
Arra vonatkozóan nincs tanácsom, hogy melyiket válaszd. A többség a 2. szerint él, de vannak, akik az 1. szerint, és nekik ez így jó. Viszont ők nem írnak ki róla kérdést, mert megfelel nekik a helyzet, amiben vannak, ők választották.
"Van egy normálisan felnőttként viselkedő személy akibe beleállnak mert alacsonyabb az energiszintje vagy mert nem szimpi az arca,"
Nekem annak idején beilleszkedési problémáim voltak a gimiben. Egyszer anyukám azt találta mondani, hogy "Kislányom, ha egy társaságban úgy érzed, mindenki hülye, csak te vagy normális, akkor lehet, hogy a hiba nálad van."
Akkor egy kicsit rosszul esett, de azonnal tudtam, hogy igaza van. És nagyon hálás vagyok azóta is, hogy nem engedett a posványban dagonyázni, hanem arra biztatott, hogy ismerjem fel, miben tudok ÉN változni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!