Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan szakítanátok meg egy...

Hogyan szakítanátok meg egy több éves barátságot?

Figyelt kérdés

Az évek alatt úgy érzem nagyon megváltoztunk. Ő számára az egyetlen érdekes téma mások élete és ebből is a rosszabb fajta: ki miért elcseszett és már pedig így és így kellett volna csinálnia (mert ő mindig mindent jobban tud, pedig az ő élete amúgy inkább hagyjuk milyen). Egy idő után ez már baromira irritál, de a legrosszabb az egészben, hogy tudom, hogy amikor nem vagyok ott engem ugyanígy kibeszél. Állandóan versenyezni próbál velem mindenben és amikor megkérdezi hogy mi van velem nem az az érzésem, hogy tényleg érdekli, hanem csak információt akar kiszedni belőlem, hogy utána legyen miről csámcsogni.

Úgy gondolom ezek miatt nem meglepő, hogy már nem érzem egyáltalán a barátomnak az illetőt, de nem tudom mi lenne jobb. Megírni neki csak úgy a véleményemet vagy várni amíg ő keres és kifejteni mit gondolok vagy simán csak ghostolni, hogy elkerüljem a vitatkozást?

2023. aug. 25. 22:31
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
Én először csökkenteném a beszélgetéseket,utánna teljesen megszűntetném
2023. aug. 25. 22:48
 2/7 anonim válasza:
3%
Ha úgy igazán, tiszta szívből, amennyire csak bírod, jó erősen MEGVERED, akkor szerintem tudni fogja, hogy ennek a barátságnak vége. :D
2023. aug. 25. 22:51
 3/7 dávid a mongol ***** válasza:
76%
Ignorálnám. Egy olyan embert akit nem tudsz elviselni egyszerűen nem éri meg a magad mellett tartanod. Ha meg felőled érdeklődne az ignorálásod végett nyugodtan kifejtheted, hogy miért hidegültél el tőle, vagy csak letiltanám és nem találkoznék vele össze. Én is hagytam fel így barátságot, mert az a személy pusztán a létével szennyezte a környezetemet, pedig régen nagyon jóban voltunk, de meredek változásnak ment aztán egyszer átgondoltam, hogy akarom e ezt, majd elváltunk szótlanul, de nem bánok semmit.
2023. aug. 25. 22:55
 4/7 A kérdező kommentje:

Kedves dávid a mongol!

A tiltással csak annyi a probléma, hogy fent vannak nekem rokonai is mint ismerősök. Töröljem az egész familiát ebben az esetben?

2023. aug. 25. 23:05
 5/7 dávid a mongol ***** válasza:
76%
Ez az egész rajtad áll, én először megszüntetném vele a kapcsolattartást, a családdal nem tudhatom, hogy milyen kapcsolatban állsz, de valószínűsítem, hogy ők ebben az esetben semlegesek maradnak, rajtad áll vagy dől, hogy őket is belevonod, de ha vele megszűnik a kapcsolattartás, akkor már lehet, hogy az egész családjával is.
2023. aug. 25. 23:21
 6/7 A kérdező kommentje:
Hát nem tartom velük a kapcsolatot. Igazából csak annyi, hogy fent vannak nekem a facebookon, mint ismerősök. Azért gondolkoztam a tiltásban, mert a múltkor már egyszer elhatároztam, hogy jó többet nem írok vissza neki. Aztán mégis válaszoltam, de rögtön utána meg is bántam mert csak a toxikus dolgait kezdte megint…
2023. aug. 25. 23:33
 7/7 anonim ***** válasza:
57%
Reklámszünettel.
2023. aug. 26. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!