Mit tanácsolnátok? Nem mindennapi kérdésről van szó.
Szóval a sztori úgy néz ki,hogy volt egy osztálytársam akivel nagyon jóba voltam 9.osztályba. Aztán fene se tudja miért nem beszéltünk egyáltalán 3 évig.Utolsó évembe gondolkoztam el rajta,hogy milyen jó haverom volt 9.be és mi történhetett amiért nem beszéltünk.Köszönés megvolt de semmimás. Viszont mindig is azt éreztem,hogy egy intelligens,okos,rendes és megbízható barát lenne,mert sose mondott el semmit senkiről sose pletykált se semmi.Sulim elvégezte után most 1 évvel pont a munkahelyemen összefutottam vele. Félórán keresztül beszélgettünk és megbeszéltük,hogy majd összefutunk,beszélgetünk még.De fogalmam sincs miről témázzak vele igazából fogalmam sincs miről beszélhetnénk.Nincsenek ötleteim,hogy elindítsunk egy normális beszélgetést rá írtam de a hello,szia,mizu,hogy vagy,semmise veled-en kívül semmiről se beszéltünk.Szerintetek,hogy próbáljam elindítani a beszélgetést? Lehet ebből még egy jó barátság?
Minden féle variánst meghallgatok,de a negatív,befásult emberek könyörgöm kíméljenek.
Huh, nagyon nehéz volt elolvasni a kérdést, és értelmezni azt a rengeteg helyesírási és nyelvhelyességi hiba miatt. Ha ennyire jó parti számodra, akkor javaslom, ezen készségeidet mindenképpen fejleszd.
Azt viszont nem értem, miért kapkodsz, miért hiszed azt, hogy egy barátság arról szól, hogy kettőt beszéltek és akkor már "öribarik" vagytok. Egy komoly barátság kialakulásához idő kell, semmiképp nem segít, ha ki akarja bármelyik fél erőszakolni a nexust. Hagyj időt beérni a kapcsolatot! A "szia, mizu" semmitmondó alapbeszélgetéssel el lehet indítani, de ne dimenzionáld túl, ettől még barátság nem fog kialakulni. Azt az idő majd hozza, de a sorok között olvasva, attól tartok, ha alakulna is valami, előbb fogtok egymásba gabalyodni alkalmi szinten, semmint kialakuljon egy valódi barátság; márpedig az összegabalyadodás ellehetetleníti, kizárja a barátságot (a barátság extrákkal baromságot meg felejtsd el).
Szóval lerövidítve, az emberismeretemet belefonva a válaszom: nem, ebből nem lesz barátság!
3/5 -ös válasz adónak. Nem barátság extrákkal volt a témám ha ez nem esett volna le. A másik,hogy nem ,,öribarit" szeretnék.Csak újra olyan jókat beszélgetni vele,mint régen. Eleve nem tudom,hogy honnan hordtad össze ezeket,amiket leírtál. Hol van ebben az írás és nyelvehelyességi hiba? Ne haragudj de ha csak szar napod van és fel jársz ide kiadni magadból a negatívitásodat,akkor szerintem nagyon rossz helyen jársz.Meg,hogy lehet ezen befásulni...Ez a kedvencem.Azt írtam,hogy a befásult emberek kíméljenek meg a válaszaiktól,mert azok mindig csak a negatív oldalát látják mindennek. Itt volt a te élőpéldád is.Meg ha csak azért válaszoltál,mert éppen nem volt alany akiben találj hibát,én inkábbb azt javasolnám neked,hogy foglalkozz a saját életeddel ha egyáltalán van.Egy két dolgot a válaszodból kiemelve ami számomra fontosabb volt arra pedig annyit írnék,hogy köszi!
5/5ös válaszadó.
Számomra ez nem mindennapi,mert nem vagyok egy barátkozós típus.Meg véleményem szerint,nem mindennap fut az ember bele ilyen dolgokba.Velem legalábbis sosem fordult elő. Volt 1-2 közelebbi barátom akibe megbíztam és ennyi.Nehezen bízom meg akárkiben,mert volt már pár alkalom,hogy elárultak,ezért nehezebben nyitok az emberek fele.Ha látom,hogy valakibe nem érdemes megbízni,akkor mindent összehordva próbálom lerázni,csak ne kelljen vele bizalmasabb dolgokat megosztanom.Tudom ez valamennyire hiba,de ilyen a védelmi mechanizmusom.Sem a másikat,sem a lelki egészségemet, nem szeretném rommá verni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!