Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan szabaduljak meg ettől...

Hogyan szabaduljak meg ettől a "barátságtól"?

Figyelt kérdés

Jóban lettem valakivel. Az elején minden rendben volt, de aztán sorra jöttek a kérések (hol anyagi, hol más jellegű). Elég gátlástalanul azóta is.

Néha megsért, azt érzem kezd elegem lenni. Azonban elég bosszúálló típus és tud rólam olyan dolgokat, amiktől félek, hogy elmondana szándékosan.

Mit tegyek? Nagyon tanácstalan vagyok.

2023. júl. 31. 20:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ne törődj azzal, hogy mit mondana el, mit nem.

Takarítsd ki az életedből. Onnan kezdve már azt

"talál ki" bosszúból, amit akar.

Feltétlenül szakítsd meg vele a kapcsolatot.

Nem érsz rá.

Majd visszahívod (nem hívod).

Nincs pénzed. Nem tudsz segíteni semmiben.

Stb.

2023. júl. 31. 20:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Szakítsd meg vele a kapcsolatot, aztán mondjon rólad, amit akar. Ha normális a társaságod, észreveszik előbb-utóbb, hogy egy mérgező ember, és szépen lekoptatják ők is.
2023. júl. 31. 23:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Koptasd le.

Én megtettem, és hihetetlenül felszabadító érzés volt (nálunk az volt, hogy már felnőtt fejjel, szakmai továbbképzésen jöttünk össze, én azt hittem, ott csak jót beszélgettünk, de utána rám tapadt, mivel email címet is cseréltünk, franc tudta, hogy ez lesz belőle). Napi szinten zaklatott, a végén már a munkáiban is eljátszotta a hattyú halálát, én pedig segítettem neki, éjszaka raktam össze az éves beszámolóit, ilyenek. (Közben volt elég feladat nekem is). Egyszer valami hülyeségre nem ugrottam rögtön, akkor még neki állt feljebb, aztán tiltottam mindenhonnan. Azóta szebb a világ.

2023. aug. 1. 06:30
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Pont ez történt, hogy kiakadt, amikor nem tudtam segíteni.

Sajnos, teljesen nem lehet vele megszakítani a kapcsolatot a munkám miatt, de igyekszem leépíteni. Gondolom, ha nem tudok segíteni neki (márpedig nem tudok és innentől nem is akarok!), akkor úgyis eltűnik mellőlem. Most már azt kívánom, bár csak ezért foglalkozna velem, hogy segítsek neki. És ha nem fogok, akkor mégha megsértődve is, de eltűnik az életemből.

2023. aug. 1. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!