Hogyan értessem meg a párommal, hogy ne segítsen többet a barátjának?
Tudom, hülyén hangzik a kérdés, de a helyzet a következő:
Van a páromnak egy régi barátja, aki a szó szoros értelmében link alak. 46 éves, nincs se saját lakása, se autója, se nője se macskája, még munkája is csak alkalmi, illetve ha valamibe belekezd, pár hónap után abbahagyja. Ezzel még nem is lenne akkora gáz, hiszen felnőtt ember, azt csinál az életével, amit akar. De. Mivel ilyen életet él, mindig valakinek a segítségére szorul, leginkább anyagi értelemben. A szülei, a tesója, a legtöbb barátja már beszélő viszonyban sincs vele emiatt, a párom viszont folyton kisegíti, holott a kölcsön adott pénz nem igen jön vissza. Megértem, hogy kb gyermekkori barátok, de a tényleg jószívű páromat nagyon csúnyán kihasználja, és hülyére is veszi. Én már régen elkuldtem volna a sunyiba, párom is már mondta, hogy utoljára még segít neki, aztán többet nem. De a jó szíve miatt újra és újra megteszi, illetve a régi barátságra hivatkozik. A legidegesítőbb, hogy mindig van valami kamu indoka a "barátjának" , miért nem adja meg a tartozását - de már tényleg a vicc kategória - pl lebetegedett, ráesett egy zongora és hasonlók.
Ti mit tennétek? Hagynátok hogy kihasználják, vagy valahogy véget vetnétek ennek? Ha igen, hogyan? Pár hete azt mondta, többet már nem segít neki, de nem vagyok biztos abban, hogy ez tényleg így lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!