Titeket ért már rasszizmus észak-európai országban?
20
De az angol gondolom egynek veszi a négert, ázsiait, kelet-európait mert egyrészt műveletlen és buta, másrészt ha nem pont ugyanúgy néz ki akkor csak más rassz lehet.
Nem, nem vesz őket egybe, ellenben ha te ilyen gyűlölködő és általánosítgató vagy, akkor téged jogosan néznek ki.
Jaj, te tényleg nagyon buta vagy.
23
Mièrt lennèk buta?
Én térképen meg tudom mutatni hol van Anglia, ők nem tudják Magyarországot megmutatni.
Én meg tudom mutatni hol van Afrika, Ázsia, Latin-Amerika. Ők nem.
És mégis én lennék a buta?
Képzeld, a legtöbb angol ugyanúgy képes erre, sőt, tapasztalataim alapján egy átlag angol (valódi angol, nem a menekültek) tanultabb, mint egy átlag magyar.
Nyilván vannak ostoba és bunkó angolok, de ilyen emberek minden létező országban vannak. Semmit se támaszt alá, hogy te belefutottál néhány butább és bunkóbb emberbe. Semmit, hiszen mindenhol vannak ilyenek.
25
Van egy felső-középosztály amelyik lehet tanultam de még lenézőbb, rasszistább mint az alja réteg.
Az alja réteg bár butább mint más országok munkás rétegei de nem annyira rasszista mint a felsőbb rétegek.
Angliában elkülönítik a white-britisht az white-other background-tól.
Ez is elég ritka máshol.
A helyiek mindenhol kicsit elkülönítik magukat mindenki mástól, de ez önmagában nem rasszizmus, hanem nemzettudat. Egy magyar sem fog ugyanúgy tekinteni egy bevándorló észtre vagy kínaira, fejben mindig ott lesz a fejében, hogy "én vagyok a helyi". Ez nem baj, hiszen önmagában ez semmi rosszat nem jelent.
(Egyébként az az "alja" munkásréteg, amiről te írsz, többnyire a fekete, az arab, és a kelet-európai bevándorlók közege.)
Ennyi erővel a magyar is egy ostoba nép, hiszen bár nem követem figyelemmel a magyar politikát mióta külföldön élek, de nem éppen attól hangos az ország, hogy milyen pocsék az oktatás és az egészségügy? Hogy a még mindig hatalom lévő Orbán Viktor és bandája tönkreteszik az országot? Akkor a magyarok is buták, hiszen ők választották meg.
28
Tapasztalatból mondom. Nincs miről beszélgetni egy munkással ott. A focin, ivászaton kívül nem sok minden érdekli őket.
Ellenben volt sok magyar munkatársam gyárból, raktárból, minden aktuális dolgot meg lehetett vitatni.
Nekem pont a magyarokkal voltak ilyen tapasztalataim, hogy a focin és az ivászaton kívül a többségnek semmilyen hobbija és érdeklődése nem igazán van. Jó, hozzáteszem nem sok munkást ismertem, tekintve hogy én nem ilyen családból származok és hogy már huszonkét éves korom óta nem Magyarországon élek.
Ellenben két évig éltem és tanultam Bath-ban, és soha nem voltak lenézőek vagy egyenesen rassszisták velem se az angolok, se mások. A legdurvább, amit mondtak nekem, az a "are you hungry?" vicc, de aki ezen megsértődik, annak is üvegből van a lelke. A többség (és itt egész Európára gondolok) keveset tud Magyarországról, ennek az egyik fele inkább pozitív (Puskás, Rubik kocka, a filmek, amiket itt forgattak), a másik fele inkább negatív (a jelenlegi politikai helyzet).
(Mondjuk Angliában se kerültem közel a munkásréteghez, ebben a szempontból neked biztosan több tapasztalatod van. Én leginkább az értelmiségi rétegről tudok nyilatkozni, illetve a vidékiekről, hiszen sok falut is bejártam, mialatt kint voltam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!