Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Hol jobb élni? Észak Budapeste...

Hol jobb élni? Észak Budapesten vagy Dél Budapesten?

Figyelt kérdés

2023. jan. 9. 14:48
A kérdező szavazást indított:
Észak-Budapest
Dél-Budapest
38 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%

Elég tág fogalom mindkettő. Én személy szerint Dél-Budapestre szavaztam.

Objektív szemmel nézve észak jobb, sokkal több bolt, szórakozási lehetőség stb. De nekem valamiért a hangulata idegen, túlságosan zsúfolt.

Dél emberléptékűbb, vidékiesebb. (Bár egyáltalán nem mindegy, hogy Pesterzsébetről vagy Budafokról beszélünk, két külön világ.) A 11. és a 22. kerület miatt szavaztam Dél-Budapestre, nagyon szeretem ezt a két kerületet.

2023. jan. 9. 14:53
 2/11 anonim ***** válasza:
93%
Attól függ, mire vágysz. Dél-Pest általánosságban nyugisabb, kertvárosiasabb, de messze van a központtól. Észak-Pesten több a panel meg a lakótelep (bár itt is vannak kertes házas részek is), de gyorsan be lehet érni a belvárosba. Nekem fontos, hogy közel legyek színházakhoz, mozikhoz, szórakozóhelyekhez, ezért én inkább északot preferálom, de biztos elfogult is vagyok, mert ide születtem, itt nőttem fel, minden ide köt. Nekem Dél-Pest már nagyon vidék.
2023. jan. 9. 15:20
 3/11 anonim ***** válasza:
92%

Pestnek az északi része jobb, míg Budának a déli.

Én észak-pesti vagyok, lehet ezért elfogultabb vagyok, de jó a közlekedés, rengeteg bolt van, szórakozási lehetőség és szerintem problémás arcból is viszonylag kevés van. Sok szép új park van, illetve meg kell hagyni, hogy rengeteget fejlődött az utóbbi 10-20 évben.

2023. jan. 9. 15:30
 4/11 anonim ***** válasza:
7%
Igen, nagyon fontos, hogy ki hova született. Dél-pesti vagyok és Pest északi részén vagy Budán nem laknék semmi pénzért.
2023. jan. 9. 15:46
 5/11 anonim ***** válasza:
75%
Igen, ahogy már mondták, nem ez a jó felosztás.
2023. jan. 9. 16:24
 6/11 anonim ***** válasza:
80%

Számomra Dél-Pest, ott van a munkahelyem, és évekig éltem ott egy számomra kedves helyen.

De ez teljesen random. Akinek a belvárosban van a munkahelye, annak észak-pest közlekedés szempontjából jobb. Akinek más fontos egy szomszédságban, mint nekem, annak más szomszédság jobban fog tetszeni. Szerintem lakj mindkettőben, aztán majd kitapasztalod.

2023. jan. 9. 19:10
 7/11 anonim ***** válasza:
74%

Mondjuk azért dél Budapesten meg ott van Csepel ami eléggé lehúzza ezt a választási lehetőséget.

Akkor is dél Budapestre nyomtam a többi rész tűrhető

2023. jan. 10. 14:22
 8/11 A kérdező kommentje:

#7:

Erzsébet tűrhető?, szerintem az is elég lepukkant.

2023. jan. 10. 14:55
 9/11 anonim ***** válasza:
80%
Még egy szavazat Észak-Budapestre, bár csak a pesti oldalt ismerem. Egyetértek a fentebb említett érvekkel emellett.
2023. jan. 10. 15:41
 10/11 anonim ***** válasza:
83%

Észak-Budapest, ha ez a 2 opció van. Pestnek az északi oldala jobb, Budának déli, ahgogy fentebb is írták.

Dél Pest: Soroksár, Pesterzsébet, Kőbánya, Csepel, Pestszentlőrinc, Kispest, Pestszentimre.

Soroksárban ötvöződnek a város negatívumai és a falu negatívumai, pozitívum talán az, hogy gyerekeseknek imponálhat a falusi, "csendes" feeling sok részen. Ez számomra mint fiatal végtelen taszító, ja annak meg örülnek ismerőseim akik arra laknak,ha "csak" egy óra alatt beérnek a belvárosba.

Ja meg a régi 8. kerületet idéző putris jellege erősen elvesz az idillből.

Pesterzsébet egy fokkal jobb. Kőbánya szerintem rémes. Csepel sokat fejlődött sok szempontból , vannak már élhetőbb részei, vonzónak viszont továbbra sem tartanám. Kispest nagyja okés, de nagyon nem mindegy, melyik részére gondolsz...másik kettőt úgy nem ismerem, csak áthaladtam rajtuk, sok szépet nem láttam.

Több értelme van szerintem egy vonzáskörzetbe tartozó településbe,városba költözni, nem sokkal kell többet utaznod mintha be akarnál menni soroksárról a belvárosba, de nem is kell annyi kompromisszumot kötnöd

2023. febr. 11. 02:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!