Titeket ért már rasszizmus észak-európai országban?
igen.
Hozza teszem, nemet o.-ban szulettem, nottem fel. 13 evesen költöztünk Budapestre a szüleimmel - elvileg magyarok vagyunk de regota kinnt eltek.
Apam allasa miatt költöztünk anno vissza.
Majd egyetemre mentem Ausztriaban es itt ismertem meg a mostani paromat akivel van egy lanyom.
Azert irtam le mindezt hogy lasd...nem vagyok amolyan tanulatlan hülye ember...
A parom anyja mondta nekem a minap..egy vuta folytam...hogy mi magyar lanyok mind olyanok vagyunk hogy csinalt feszekbe rakjuk a kis fenekünket...
azt hittem lehidalok :-D.
Apamnak ket akkora haza van es birtoka mint ahol a kedves osztrak hölgy lakik...de o szerinte en ide jöttem kunsorogni...hiszen balkan vagyok
2
Az északiak nem tartanak igazi fehérnek minket kelet-európaiakat.
De a dél-európai mediterránokat sem.
Más rassznak, korcsnak tartanak.
5: Ez hülyeség.
Én egy nemzetközi programban dolgozom, van munkatársam nemcsak Európa majdnem minden országából, de Európán kívül is.
Senki sem az alapján ítéli meg a másikat, hogy Európai melyik részéből vagy melyik országból származik.
Nyilván mindenhol vannak elvakult, szélsőséges emberek. De ez nem az országtólé függ. Ugyanúgy vannak nyugaton is, mint keleten.
Kérdező, elég sok helyen jártam már és elég sok országból ismerek embereket, így biztosan állíthatom, hogy amit az #5-ös hozzászólásodban írtál, az nem igaz (vagy legfeljebb egy nagyon szűk réteg gondolja így).
Évek óta Olaszországban élek, de sok időt töltök Izlandon és Skóciában is. A párom anyai ágról olasz, apai ágról izlandi, így benne megvan mind a déli, mind az északi vonal. Se délen nem vetik meg az északiakat, se északon nem vetik meg a délieket. Az északiakat (ha már általánosítani szeretnél) semmilyen európai országot nem tartanak korcsnak, bár vannak olyanok, amik iránt történelmi, kulturális és politikai okokból kevésbé vannak jó véleménnyel.
A nemzetiség és a rassz pedig kettő különböző dolog, és bár mindkettőről vannak előítéletek és sztereotípiák, a többségnél közel sem ez jellemző.
8
Olvass a nordicizmusról.
Ha egy 170 centis kreol bőrű fekete szemű fekete hajú olasz odamegy Stockholmba vagy Osloba ahol többnyire 2 méteres, erős alkatú, szőke vagy vörös, kék szemű emberek laknak akkor nem fog kitűnni szerinted?
9: A kitűnni, meg korcsnak tartani nagyon nem ugyanazt jelenti :D
Egyébként te jártál már Oslo-ban vagy Stocholmban? Szerintem nem. Tele van mindenféle emberekkel. És az északiak sem mind magas daliák. Az átlagmagasság lehet, hogy több. De a testalkatuk egyáltalán nem erős, ott is van mindenféle.
És ott se mindenki szőke. Ráadásul nagyon sok arab és fekete van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!