Szégyelli, hogy velem barátkozik? Vagy mi lehet az oka ennek a viselkedésnek?
Két gyerekem van, egy ovis kisfiú és egy alsós kislány. A fiam az oviban idén nagy barátságba került egy másik gyerekkel, akinek az anyukája a lányom iskolájában tanít, az apja pedig a helyi (kisvárosi) politikai élet aktív tagja. A gyerekek elkezdtek átjárni egymáshoz, és olyankor mi, anyukák is ottmaradunk legalább egy kávéra, ezért sokat beszélgettünk.
Egészen bizalmas kapcsolatba kerültünk az elmúlt évben. Főleg a másik anyuka szokott beszélni a házassági problémáiról, hogy a férje milyen erőszakos verbálisan, mennyit bántja, mellé még csalja is stb.
Azt is el szokta mondani, hogy ezt rajtam kívül senki nem tudja, mert ártana a férje karrierjének. A városi rendezvényeken mindig kézen fogva, széles mosollyal jelennek meg hárman, a férje FB oldala is tele van a gyönyörű családi képekkel, stb. Fájdalmasan mindennapos történet amúgy.
De ami furcsa: ha mások is jelen vannak, ez a "barátnőm" úgy tesz, mintha nem ismerne. A köszönésemet is alig fogadja. Főleg sulis rendezvényeken szoktam látni a lányom miatt, olyankor feltűnően kerüli a szemkontaktust is. Többször megkért már, hogy az iskolában ne hirdessem, hogy jóban vagyunk. Én nem "hirdetem", mert nem vagyok az a típus, aki az ismerettségével vág fel, de tényleg nem tudom, miért ciki az egy tanárnak, ha magánéletből ismer egy szülőt, akinek a gyerekét nem is tanítja.
Mi lehet ennek vajon az oka? Szégyell? Vagy tart a férjétől? Igazából a jelenség megfejtése érdekelne, személy szerint megvagyok nélküle, csak elég fura, és néha zavarba ejtő.
Tőle nem fogom megkérdezni, szerintem észre sem veszi magát, és amúgy sem vagyunk abban a viszonyban, hogy számon kérjem.
Szerintem félhet, hogy elszólod magad a magánéleti dolgaival kapcsolatban véletlenül.
Jól esik neki hogy meghallgatod, hogy privátba beszélhet valakinek a gondjairól, de zavarba van az egész helyzettől, hogy van valaki aki lát az álca mögé, és menekül előle. Ez jutott eszembe
Wow, sikerült úgy forgatnod, hogy rólad szóljon az egész.
Nem szégyell, azt "szégyelli", hogy te többet tudsz róla. Most ez hülye példa, de máshogy viselkednél a munkahelyeden, ha anyukád ott állna melletted, mert kétféle módon kellene viselkedned, mint lány és mint munkavállaló.
A politikusok és családtagjaik ilyenek nagyrészt. Tisztelet a kivételnek. Egy idő után az egész magánéletüket annak rendelik alá, ki mit szól, mert szavazatok múlhatnak rajta. Emiatt titkolják a magánéleti zűrjeiket, kifele mintacsaládot játszanak. Még az is számít, kivel barátkoznak, az se spontán egy idő után. Lehet, hogy tényleg nem tart olyannak, akivel kifelé is barátkozna (ami nem a te hibád).
Rengeteg ismert politikusról utólag derült ki, hogy a látszólag szép családi élet kulisszája mögött pl. homoszexuális orgiákra jár és lemászik az ereszen, meg hasonlók.
Természetesen köztük is vannak, akik boldog házasságban élnek, de többen állítják ezt magukról, mint akik valóban átélik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!