Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Emiatt tényleg én vagyok a rossz?

Emiatt tényleg én vagyok a rossz?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm, akinek elég gazdagok a szülei, és hasonló párja is van. Nyilván nem látok bele az anyagi helyzetébe, nem tudom, hogy mennyit keresnek, de a barátnőm érettségi után egész nyáron otthon volt, nem is keresett munkát sokáig, és mégis küldte nekem, hogy ezt 19 ezerért vette, 30 és 50 000 forintért vett cipőt egy hónapon belül, stb.

Én nem vagyok így ezzel, ráadásul egyedül élek, egyedül tartom fent magam (nincs párom), így ha akarok magamnak valamit, akkor munka mellett még elmegyek maszekolni, beáldozom a hétvégéket, a szabad napjaimat, és keresek 10-15 000 forintot.

Elterveztük, hogy elmegyünk egy csajos hétvégére öten, és írtam neki, hogy megyek dolgozni, mert gyűjtök arra a hétvégére. Erre nevetős fejeket küldött, és írta, hogy majd ő kér az apjától. Erre én kiakadtam, de nagyon.

2023. jún. 25. 19:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
89%

Valahol ezért alakul ki az, hogy mindenki a "maga szintjén" barátkozik és elszakadnak egymástól a társadalmi rétegek.

Hiszen szimplán az anyagiak megléte vagy hiánya ellentéteket, ellenérzéseket szül. Valahol alapvető emberi érzés, hogy rosszul esik ha a másik erőlködés nélkül megkapja azt, ami nekünk valószínűleg soha nem lesz.

Én is voltam ilyen helyzetben, nem egyszerű. Mint ahogy fordítva sem. Bár mindig messze voltam a gazdagtól, de nekem is volt olyan haverom, akinek a menjünk Tesco-ba sörért és üljünk ki a parkolóba volt a mindene, ami meg nekem volt kevés.

2023. jún. 25. 23:53
 12/14 anonim ***** válasza:
78%

#10 Szerintem ez nagyon egyén és habitus kérdése. Vannak akik simán élnek vele és élvezik az "ingyen" pénzt, vannak akik kihasználják rossz értelemben. És vannak akik nem szeretnének ezzel élni.

Én magam rosszul érzem magam ha "alamizsnát" kapok. Nyilván vannak esetek, ajándék, meghívás, ami jól tud esni. De alap esetben rossz érzés ha megvesznek "kilóra".

2023. jún. 26. 00:05
 13/14 anonim ***** válasza:
83%

Erre mondjak a szulok,h hasonloval baratkozz.

Vagy beszeld meg vele,h ingyenes progikat csinalsz. Ezt magatol is eszre kene vennie.

Vegyen maganak cuccokat,de teged ne vedjen koltsegekbe fizetos programokkal.

2023. jún. 26. 07:38
 14/14 he84 ***** válasza:
8%
Hát ne haragudj 12-es válaszoló, de kicsit eltúlzod. Én akkor is élnék vele, de semmiképp nem használnám ki és ha nekem lenne nagyon sok, néha szívesen adnék barátnak. Persze csak akkor, ha már bízok benne eléggé és ha tudom, hogy nem használ ki. Az meg főleg túlzás, hogy mevenni kilóra,... Ez nem a másik megvevése, igenis túlzás.
2023. jún. 30. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!