Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Emiatt tényleg én vagyok a rossz?

Emiatt tényleg én vagyok a rossz?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm, akinek elég gazdagok a szülei, és hasonló párja is van. Nyilván nem látok bele az anyagi helyzetébe, nem tudom, hogy mennyit keresnek, de a barátnőm érettségi után egész nyáron otthon volt, nem is keresett munkát sokáig, és mégis küldte nekem, hogy ezt 19 ezerért vette, 30 és 50 000 forintért vett cipőt egy hónapon belül, stb.

Én nem vagyok így ezzel, ráadásul egyedül élek, egyedül tartom fent magam (nincs párom), így ha akarok magamnak valamit, akkor munka mellett még elmegyek maszekolni, beáldozom a hétvégéket, a szabad napjaimat, és keresek 10-15 000 forintot.

Elterveztük, hogy elmegyünk egy csajos hétvégére öten, és írtam neki, hogy megyek dolgozni, mert gyűjtök arra a hétvégére. Erre nevetős fejeket küldött, és írta, hogy majd ő kér az apjától. Erre én kiakadtam, de nagyon.

2023. jún. 25. 19:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%

Nézd, biztosan most lesznek, akik leszólnak, de én azt mondom, megértem a frusztrációd. Sajnálom, hogy így, teljes testközelből kell neked (is) megtapasztalni, milyen ez.

Emiatt nehogy azt hidd, hogy rossz vagy. Egy cseppet sem vagy az. Úgy gondolom, nem is a barátnődre, hanem inkább a naivitására és az empátiájának hiányára vagy mérges. Ez teljesen nyilvánvaló és jogos is.

Nem tudom mik a mostani terveid vagy gondolataid, de én a helyedben nem biztos, hogy időt és pénzt pazarolnék egy ilyen ember társaságában.

2023. jún. 25. 19:31
 2/14 A kérdező kommentje:

Egyébként tényleg nagyon szeretem, de ez nagyon idegesített. Például múltkor is kinézetem magamnak egy nyári ruhát, erre megláttam, hogy 22 ezer forint. És mondta, hogy az nem is sok. Meg bírom, hogy "csak" ennyi meg csak annyi neki minden, meg semmi se sok.

Egyébként nem célom így megrohadni, mert tényleg zsigerelő az, hogy öt napot végig nyomom, aztán a hatodik is erre megy el, hogy kvázi legyen egy kis "zsebpénzem", mert a közös programoknak ez az ára mindig. Vannak terveim, csak idő és pénz, mire megvalósítom, így most jelenleg a túlélésre játszom. És baromi rosszul tud esni, hogy "csak 50 000 forint", mert én 50 000 forintért beáldozok 5 szombatot, vagy 2 teljes hétvégét és egy szombatot, és nem az alsó felem vakarom. Főleg ha nagy meleg van.

2023. jún. 25. 19:43
 3/14 anonim ***** válasza:
30%
Segített már ki anyagilag? Ha nem akkor nem a barátnőd, csak unatkozna ha nem lennél neki.
2023. jún. 25. 19:48
 4/14 anonim ***** válasza:
69%
3-as: miért kellene kisegítenie anyagilag a másikat??? ÉN soha el sem fogadnám egy baráttól az anyagi segítséget, ez ugyanis a legtöbb esetben tönkreteszi a barátságot.
2023. jún. 25. 20:07
 5/14 anonim ***** válasza:
93%

Az ilyen emberekre mondják azt, hogy csak megszületni volt nehéz nekik.

Én is "gazdagnak" számítok, mégse nézem le a legjobb barátnőm. Nem a pénze érdekel, hanem a személyisége és az hogyan érzem magam vele.

Sőt, én is mint "gazdag" simán visszarakok 6 ezer Ft-os pólót a polcra. Nem azért, mert nem engedhetem meg magamnak, hanem mert irreális árnak érzem. Abszolút meg tudlak érteni.

Minek vagytok barátnők? Mert hogy nem a tisztelet miatt az is biztos...

2023. jún. 25. 20:16
 6/14 anonim ***** válasza:
55%

4#

Mert ha én lennék gazdag és a barátom közölné, hogy dolgoznia kell hétvégén hogy tudjon pénzt gyűjteni a minimum lenne hogy felajánlom, hogy állom az egészet. Ehelyett kinevet. Szép kis barát.

2023. jún. 25. 20:27
 7/14 anonim ***** válasza:
95%

Nem vagy ettől rossz. Az élet az sajnos ilyen. Van akinek mindent megad a másiknak meg mindenért küzdenie kell.

Neked az a hétvége sokáig megmarad emlékként mert hajtani kellett érte, ő pedig lehet rövid idő alatt elfelejti mert csak egy lesz a sok közül.

2023. jún. 25. 20:27
 8/14 A kérdező kommentje:
Nem kell senkinek kisegíteni semmit. Randinál is egyszer én, egyszer a fiú fizet. Nálam ilyen nem játszik, és nem kell állnia, ez butaság.
2023. jún. 25. 20:59
 9/14 anonim ***** válasza:
61%

"Mert ha én lennék gazdag és a barátom közölné, hogy dolgoznia kell hétvégén hogy tudjon pénzt gyűjteni a minimum lenne hogy felajánlom, hogy állom az egészet."

Én viszont nem fogadnám el, mert nekem az adja a dolgok értékét, hogy ÉN MAGAM szereztem meg a rávalót.

2023. jún. 25. 21:18
 10/14 he84 ***** válasza:
67%
Semmi baj nincs azzal, ha valaki gazdagabb és egy barátjának felajánlja, hogy kifizet neki néha ezt-azt, vagy belead ebbe-abba, főleg ha gyűjt valamire és az nehéz. Nem értem, hogy egyesek miért nem fogadják el a segítséget. Nem lesznek attól se rosszabbak, se kevesebbek és inkább egy megköszönéssel örülhetnének neki elfogadva a segítséget. Az pedig téves általánosítás, hogy a baráti segítség tönkreteheti a barátságokat, ez is butaság.
2023. jún. 25. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!