Szerintetek jogos a haragom?
Jajj ne haragudj, de nem szeretem az ilyen fajta embereket. Passzív-agresszív vagy. Olyan nehéz kommunikálni? Elmondani hogy rosszul esik? Nem, várj. Inkább ignoráld, hisz a barátnőd gondolatolvasó :)
Szedd már össze magad. A haragod jogos, de a viselkedésed GÁZ.
Azért nem mondtam neki eddig mert nem szeretek a problémáimról beszélni. Nem azért nem írok neki mert "hadd bosszankodjon" egyszerűen csak csalódott vagyok.. nincs kedvem.. ennyi. Valószínű később sem lesz másképp...
De mit is írhatnék? "Szia. Bocsi. Haragszom mert nem jöttél el megnézni a gyerekem.." vagy mi? Nem tudom. Nem szeretem az ilyet. De tudom ha nem mondom el a problémám akkor bennem fog maradni így hamarosan írok majd neki
,,mert nem szeretek a problémáimról beszélni. Nem azért nem írok neki mert "hadd bosszankodjon" egyszerűen csak csalódott vagyok.. nincs kedvem.. ennyi"
Igen, pont erre mondtam, hogy passzív-agresszív vagy. Az élet nem ilyen, hogy nem beszélünk a problémáinkról és akkor nem lesz.
Ha olyan sokáig barátnők voltatok, nem is értem, hogy hogy lehet ilyen könnyen elengedni valakit, azért, mert van egy ilyen időszak. Ő meg még ír rád, hogy mizu. Valószínűleg sok a dolga, de attól próbál érdeklődni. Biztos érzi rajtad a távolságtartást.
ne haragudj, kérdező, de nekem is volt egy ilyen ,,barátnőm", mint te. Mai napig nem fér a fejembe, hogy ő hogy vág ki így embereket az életéből, de ugyanezt csinálta hogy hisztizett, nem szeret erről beszélni.. De odáig fajult, hogy akkor inkább ne is beszéljünk, viszlát. Csak még annyit se mondott.. :)
Igen, valahogy úgy írd le neki, ahogy mondtad, csak ne ilyen nyersen. ,,Szia. Biztos érezted, hogy van részemről feszültség. Engem kicsit bántott, hogy.... Remélem meg tudjuk beszélni...."
Ez miért ilyen nehéz egyeseknek?
Értelmet nyert most így a passzív agresszió kifejezés jelentése. Valóban igazad lehet. Nem akarok ilyen lenni. De nem érzem úgy hogy kíváncsi lenne rám. Egyébként fentebb írtam hogy kb 2 hete vagyok vele távolságtartó.. hónapokig én is kerestem. Csak El telt egy kisebb idő hogy felfogjam nem akar jönni. Nem hiszem hogy emiatt hogy 2 hete nem nagyon beszélünk amiatt nem akar jönni. Én érzem hogy nekem fontosabb volt ez a barátság mint neki. Általában akkor keresett régebben is ha rám.akart valamit tukmálni. És ez is sértő volt. Eleinte nem zavart. De a 100.után már igen. Ha atvettem tőle valamit (volt hogy bolti áron!!!!!) már nem keresett. Hiába kerestem mikor még csak 1-1 gyerekeink voltak. Egyszerűbb is volt. Mindig kitalált valamit.
Az hogy sok a dolga?!... hát kinek mi a sok.. a nagy gyereket is délelőttre lepasszolja a nagyszülőkhöz kb fél éves korától.. akinek van gyereke az tudja hogy ez milyen sokat is számít.
+1, mi kollégák voltunk. Mikor ő elment tőlünk gyesre, akkor a kollégák nem akartak neki ajándékot venni, én és még 1 kolléganő mégis rá vettük a többieket hogy csináljunk neki pelenkatortát. Amit meg is kapott. Mikor én mentem szülni, én nem kaptam semmit. (Nem.is érdekel hisz mindene megvan a kicsinyeimnek) de ő rengetegszer hangoztatja hogy "te most se kaptál.semmit? " és nem! Nem az ajándék miatt várom őt. Mert nem.lenyeg ki mit hoz. Ha semmit nem hoz sem érdekel. De még arra se volt képes mikor össze futottunk véletlenül hogy belenézzen a babakocsiba... na én ezt pont nem tudtam volna vele megtenni. Mikor nála is voltam akkor is kb már ki dobott a nagygyerekemmel együtt a házából hogy neki dolga van. Nem is érzem hogy szívesen várt volna.
De ha nem érdeklem minek keres ??
Bele se nézett a babakocsiba, milyen egy szívtelen teremtés :)
A nagy fordulat egy ember életében:
"nekem mi jut?" helyett: "mi fakad belőlem?"
De még arra se volt képes mikor össze futottunk véletlenül hogy belenézzen a babakocsiba - miért, kötelező? Én sem nézegetek az ismerőseim babakocsijába, mert nem vágyom egy, a gyerek köré épített kötelező jópofizásra, ami úgyis elkezdődik, amint rápillantok.
Vagy elvárnák, hogy dicsérgessem a kisbabát. Miért? Számomra a gyerekek nem aranyosak, nem cukik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!