Néhány száz forintos "tartozásokat" vissza szoktatok kérni?
Egy jóbarátommal sokszor fordul elő, hogy nincs nála készpénz és az kellene, vagy úgyis én állok a sorban, vegyek már neki egy ezt-azt a boltban, majd megadja, vagy közös kiüléshez amit én vettem annak a kétharmada közös, amit ő, annak a 10%-a, és akkor "mindketten ezer valamennyit fizettünk, nem kell utólag osztozkodni nem?" Ilyenekből havi egy-kettő előfordul, aztán elfelejtődik. Nyilván nem emiatt halok éhen, összeveszni azért nem fogok, de valamiért mégis zavar a dolog. Nekem biztos, hogy első lenne visszaadni ilyen kisebb összegeket is. Néha szólok, hogy "figyi, légyszi azt a múltkorit vissza tudod adni?" És akkor a válasz az, hogy "jaaj persze persze igen, csak nem most, mert előbb ez-az-amaz van." Volt már, hogy viccesen arra hivatkozott, hogy mit nekem az a pénz, amikor éppen egy jól fizető munkát vállaltam el a napokban. Nekem ez kicsit kellemetlen.
Veletek volt ilyen? Hogyan kezelitek? Hogy lehet ezt szóba hozni, hogy ne én legyek a fillérbszó?
Egyébként ezen kívül nagyon jó a kapcsolat, jól működő a barátság, a pénzt leszámítva minden egyéb területen kölcsönös az, amit beleteszünk.
Köszönöm a véleményeket! Mindenkiét!
Biztos vagyok benne, hogy ez nem rosszindulat részéről, inkább csak szétszórtabb típus, és úgy lehet ezekkel a két-három-ötszáz forintokkal, mintha kért volna egy papírzsepit és azt kellene visszaadnia.
Másban tényleg oda-vissza működik a dolog. Egyetemre jegyzeteket cserélünk, közösen készülünk, a bizalmába fogad, engem is meghallgat, szabadidőben lógunk együtt, amikor nehéz helyzetben voltam, ott volt nekem, mint első számú támasz. Csak éppen ezt a pénz-dolgot kezeli nagyvonalúan.
Köszönöm még egyszer, lehet tényleg ennyi lesz a megoldás, hogy mostantól bezár a bank, az eddigieket meg lenyelem.
Az oda vissza, egyszer te egyszer, majd ő, az működik.
Gonddolkodj el rajta hogy tenyleg barát e, és hogy neked ez megéri.
Véleményem szerint nehez jó barátokat talalni. Ha ez nekem havi 4000be is kerülne, mert amugy szuper minden, elengedném a pénzt. Viszont ha mellette egy barom akkor nyitogassa mas penztárcáját.
Akkor van haverság, ha pénzed van.
Figyeld meg, hogy mi történik akkor, ha nem fizetgetsz neki...
Neked kell eldönteni, hogy vele jobb vagy nélküle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!