Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Néhány száz forintos "tartozás...

Néhány száz forintos "tartozásokat" vissza szoktatok kérni?

Figyelt kérdés

Egy jóbarátommal sokszor fordul elő, hogy nincs nála készpénz és az kellene, vagy úgyis én állok a sorban, vegyek már neki egy ezt-azt a boltban, majd megadja, vagy közös kiüléshez amit én vettem annak a kétharmada közös, amit ő, annak a 10%-a, és akkor "mindketten ezer valamennyit fizettünk, nem kell utólag osztozkodni nem?" Ilyenekből havi egy-kettő előfordul, aztán elfelejtődik. Nyilván nem emiatt halok éhen, összeveszni azért nem fogok, de valamiért mégis zavar a dolog. Nekem biztos, hogy első lenne visszaadni ilyen kisebb összegeket is. Néha szólok, hogy "figyi, légyszi azt a múltkorit vissza tudod adni?" És akkor a válasz az, hogy "jaaj persze persze igen, csak nem most, mert előbb ez-az-amaz van." Volt már, hogy viccesen arra hivatkozott, hogy mit nekem az a pénz, amikor éppen egy jól fizető munkát vállaltam el a napokban. Nekem ez kicsit kellemetlen.

Veletek volt ilyen? Hogyan kezelitek? Hogy lehet ezt szóba hozni, hogy ne én legyek a fillérbszó?

Egyébként ezen kívül nagyon jó a kapcsolat, jól működő a barátság, a pénzt leszámítva minden egyéb területen kölcsönös az, amit beleteszünk.

2023. jún. 8. 14:33
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Vagy az is lehet, hogy én látom rosszul és el kellene engednem a dolgot?
2023. jún. 8. 14:34
 2/14 anonim ***** válasza:
97%

"Egyébként ezen kívül nagyon jó a kapcsolat, jól működő a barátság"

Én ilyen emberrel nem barátkoznék. Ha oda és vissza is előfordul, hogy egymás helyett fizetünk apróságokat, az működik. De amit leírtál, az már lehúzás.

2023. jún. 8. 14:35
 3/14 anonim ***** válasza:
97%
Nem, de egynél többször nem adok annak, aki ki akar használni.
2023. jún. 8. 14:42
 4/14 anonim ***** válasza:
97%

Én ezt nem tartozásnak hívom, hanem élősködésnek.

Kicsi tartozásokat én is van, hogy elengedek, ha az illető elfelejti, mert nincs kedvem garasoskodni, de a többedik alkalom után szimplán nem adok kölcsön, mert nem vagyok szeretetszolgálat.

Az is más, ha oda-vissza meghívjátok egymást néha erre-arra, de amit leírtál, az szimpla pofátlankodás. Én a helyedben egy fillért nem adnék neki kölcsön mostantól.

2023. jún. 8. 14:43
 5/14 anonim ***** válasza:
96%

Ne hari kérdező, de szerintem önámítod magad azzal, hogy ez egy jó kapcsolat. Neki. Csak neki jó, mert lehúz téged.

Sok párszáz forint sokra megy ám..!!

Én a helyedben legközelebb azt mondanám, hogy bocsi, de otthon hagytam a kártyám/pénzem vagy bocsi, de bezárt a bank és nem hitelezek neked többet addig, amíg nem rendezted az előző tartozásaidat és meglátod, hogy ha elmaradnak a lehúzások, akkor is melletted marad ez a barátod?!

2023. jún. 8. 14:50
 6/14 anonim ***** válasza:
95%
Soha többé nem adnék neki. Lehet megharagudni.
2023. jún. 8. 15:04
 7/14 anonim ***** válasza:
32%
Kicsiben kell lemérni, utána bemutatkozik.
2023. jún. 8. 15:44
 8/14 anonim ***** válasza:
61%

Sajnálom, hogy nem szereted és értékeled magad annyira, hogy rájöjj ez nem egy jó barátság.

Még nem tartasz ott.

2023. jún. 8. 15:54
 9/14 anonim ***** válasza:
75%

"Egy jóbarátommal sokszor fordul elő, hogy nincs nála készpénz"

Oké.

Mostantól te játsszad el vele ugyanezt, vagyis ha valahol fizetni kell, akkor előzzed meg és te mond neki, hogy sajnos nincsen nálad készpénz.

Majd meglátod, hogy igy is működik-e a "barátság"?!

2023. jún. 8. 17:40
 10/14 anonim ***** válasza:
64%
Az ilyen "megbízható" emberek végül azt érik el, hogy nem leszek annyira a barátjuk.
2023. jún. 8. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!