Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek van fiú-lány...

Szerintetek van fiú-lány barátság?

Figyelt kérdés
2023. máj. 17. 10:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
41%
Én úgy gondolom, hogy természetesen van de csak akkor ha például az egyik vagy mindkettő a saját neméhez vonzódik. Pl homoszexuális fiú-hetero lány, vagy fordítva.Ilyen módon szerintem létezik fiú-lány barátság, mert az idő elteltével egyik fél sem fog többet érezni a másik iránt.
2023. máj. 17. 12:25
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

"If you need a friend, get a dog"

Tehát még barátság sincsen.

2023. máj. 23. 07:44
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
A #10-est miért pontoztátok le?
2023. máj. 23. 08:24
 14/18 anonim ***** válasza:
Mert nem hasznos a válasza, konkrétan téves.
2023. máj. 23. 08:27
 15/18 anonim ***** válasza:
Kifejtenéd? Érdekel.
2023. máj. 23. 08:38
 16/18 anonim ***** válasza:
68%
Egyszerű: a 10-es állítja, hogy ellenkező neműek között nem lehet barátság abban az értelemben, hogy a felek ne éreznének egymás felé akár minimális vonzalmat, vagy szexuális érdeklődést. Ez pedig nem igaz, ami nem teszi hasznossá a válaszát.
2023. máj. 23. 09:46
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

#16, áh, így már értem, köszi szépen a választ.

Rosszul fogalmaztam: valóban én sem gondolom úgy, hogy ne létezne vonzalommentes barátság, mert nekem is van olyan lány barátom, akihez nem vonzódom, és ő sem hozzám, szóval empirikusan is egyértelmű, hogy létezik.

Az egyik, amit mondani akartam, hogy szerintem az ellenkező neműek barátságát megkülönbözteti az azonos neműekétől a vonzalom és a szerelem kockázata. Hogy a barátság sikeres tudjon maradni, tudatosan kell kezelni azt a tényt, hogy ezt a barátot másképpen is tudom szeretni, mint egy barátot.

Példa, hogy mire gondolok: velem pl többször megesett, hogy tudatosan féket kellett húznom, mert amikor egyik-másik lány barátom nagyon érzékenyen törődött velem, amiko rá voltam szorulva többször is azon kaptam magam, hogy a hála érzése elkezdett átcsúszni szerelembe. Olyan is volt már, hogy annyira megörültem egy gyerekkori lány barátomnak, hogy majdnem megcsókoltam. De úgy majdnem, hogy tényleg az utolsó pillanatban kapcsoltam.

Lehet, hogy csak én vagyok így kötve, de én így működöm. Én a lány barátaimat, akik fontosak, mint barátok, tudatosan kell kezelnem, mert nem tudom úgy szeretni őket, mintha nem lányok lennének.

2023. máj. 23. 13:44
 18/18 anonim válasza:
48%
Szerintem van, mert nekem például van egy fiú barátom, folyton viccelődünk a másikkal, meg nekem csak régebben jött be, most már egyáltalán nem, de szerintem egyikünk sem akar többet. Szerintem van, csak nagyon ritka.
2023. aug. 24. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!