Szerintetek van fiú-lány barátság?
"If you need a friend, get a dog"
Tehát még barátság sincsen.
#16, áh, így már értem, köszi szépen a választ.
Rosszul fogalmaztam: valóban én sem gondolom úgy, hogy ne létezne vonzalommentes barátság, mert nekem is van olyan lány barátom, akihez nem vonzódom, és ő sem hozzám, szóval empirikusan is egyértelmű, hogy létezik.
Az egyik, amit mondani akartam, hogy szerintem az ellenkező neműek barátságát megkülönbözteti az azonos neműekétől a vonzalom és a szerelem kockázata. Hogy a barátság sikeres tudjon maradni, tudatosan kell kezelni azt a tényt, hogy ezt a barátot másképpen is tudom szeretni, mint egy barátot.
Példa, hogy mire gondolok: velem pl többször megesett, hogy tudatosan féket kellett húznom, mert amikor egyik-másik lány barátom nagyon érzékenyen törődött velem, amiko rá voltam szorulva többször is azon kaptam magam, hogy a hála érzése elkezdett átcsúszni szerelembe. Olyan is volt már, hogy annyira megörültem egy gyerekkori lány barátomnak, hogy majdnem megcsókoltam. De úgy majdnem, hogy tényleg az utolsó pillanatban kapcsoltam.
Lehet, hogy csak én vagyok így kötve, de én így működöm. Én a lány barátaimat, akik fontosak, mint barátok, tudatosan kell kezelnem, mert nem tudom úgy szeretni őket, mintha nem lányok lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!