Szerintetek van fiú-lány barátság?
Tartósan Nincs.
Mert előbb-utóbb az egyik többet fog belelátni vagy többre fog vágyni....
Két férfi barátom van, mindkettővel szexeltem.
Úgyhogy nincs.
Van.
Aki tagadja, az rendszerint valahogy így gondolkodik:
- a másik mindig többet akar: marhaság. Sokszor stabil kapcsolatban van a két fél. Ez abból ered, hogy sok barátság - legalábbis szerintük - a "legyünk inkább" barátok lekoppintó szövegből lesznek, de ez sem törvényszerű.
- elkerülhetetlen a vonzalom: megint csak semmi alapja nincs, de annak sem, hogy a testi vonzalom kizárná a barátság lehetőségét. Ha így lenne, a biszexuális/pánszexuális embereknek nem lehetne barátjuk
- egy nő csak a szexre jó, nem elég intelligens ahhoz, hogy egy férfi barátja legyen: inkább nem kommentálnám.
Szerintem ez attól függ, hogy hogyan értelmezzük a fiú-lány barátság fogalmát.
Ha a kérdés az, hogy lehet-e hosszú távon mély, bizalmi kapcsolat fiú és lány között anélkül, hogy ebből szex, vagy párkapcsolat alakuljon ki, akkor az én válaszom, hogy igen, lehetséges. Nekem legalábbis egy csomó ilyen lány barátom van, akikkel soha nem történt közöttünk semmi.
Ugyanakkor ha úgy értelmezzük, hogy lehet-e egy ilyen viszony tisztán barátság úgy, hogy nem keveredik bele vonzalom, vagy érzelem, akkor szerintem nem. Én szinte minden lány barátomhoz vonzódom valamilyen szinten, sokukkal vannak szexuális álmaim néha-néha, és ha mindketten facérak lennénk, rajtam nem múlna, hogy felextrázódik a barátság.
Összegezve: számomra a fiú-lány barátság egy létező, működő, értékes, de a normál barátságtól erősen eltérő kapcsolattípus. Egy ilyen kapcsolatban tudatosan kezelni kell a felmerülő érzelmi és szexuális kockázatokat, cserébe szerintem sokat lehet profitálni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!