Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Szerintetek van fiú-lány...

Szerintetek van fiú-lány barátság?

Figyelt kérdés
2023. máj. 17. 10:48
A kérdező szavazást indított:
Van
Nincs
47 szavazat
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
58%
Ezerszer feldobott kérdés, ezerszer megválaszolták már. Van.
2023. máj. 17. 10:48
 2/18 anonim ***** válasza:
47%
Van, ha egyik fél sem tartja semmilyen mértékben vonzónak a másikat. Ha igen, akkor csak idő kérdése, hogy meddig fog tartani a dolog.
2023. máj. 17. 10:49
 3/18 anonim ***** válasza:
60%
Hányszor kell ezt még megkérdezni? Használd a keresődet! Untig ismételt kérdés, fogsz belőle találni eleget.
2023. máj. 17. 10:50
 4/18 anonim ***** válasza:
35%

Tartósan Nincs.

Mert előbb-utóbb az egyik többet fog belelátni vagy többre fog vágyni....

2023. máj. 17. 10:56
 5/18 anonim ***** válasza:
30%

Két férfi barátom van, mindkettővel szexeltem.

Úgyhogy nincs.

2023. máj. 17. 11:01
 6/18 anonim ***** válasza:
75%
Van, de ahhoz olyan személyiségek kellenek, akik szeretik elkülöníteni a dolgokat és nem összemosni, összekutyulni. Én pl. a gesztenye pürét és a rajta levő tejszínhabot külön eszem meg.
2023. máj. 17. 11:10
 7/18 anonim ***** válasza:
71%
Ha a két fél közül egyik sem tartja vonzónak a másikat, akkor lehet, de én is inkább azt gondolom, hogy hosszútávon sok esetben nincs férfi-nő barátság, sokszor legalább az egyik fél többet akar egy idő után.
2023. máj. 17. 11:20
 8/18 anonim ***** válasza:
74%

Van.

Aki tagadja, az rendszerint valahogy így gondolkodik:

- a másik mindig többet akar: marhaság. Sokszor stabil kapcsolatban van a két fél. Ez abból ered, hogy sok barátság - legalábbis szerintük - a "legyünk inkább" barátok lekoppintó szövegből lesznek, de ez sem törvényszerű.

- elkerülhetetlen a vonzalom: megint csak semmi alapja nincs, de annak sem, hogy a testi vonzalom kizárná a barátság lehetőségét. Ha így lenne, a biszexuális/pánszexuális embereknek nem lehetne barátjuk

- egy nő csak a szexre jó, nem elég intelligens ahhoz, hogy egy férfi barátja legyen: inkább nem kommentálnám.

2023. máj. 17. 11:26
 9/18 anonim ***** válasza:
64%
#1 Ez olyan mint a mi az élet értelme. Újra és újra felteszik évek óta, senkit nem érdekel hogy már legalább 30x megkérdezték az oldalon. És ez most nem költői túlzás, egyszer csináltam egy linkgyűjteményt a gyakoris "mi az élet értelme" kérdésekből az egyik alá mikor már nagyon elegem lett belőle és hasonló szám jött ki (aztán lehurrogtak hogy ez örök téma amit végtelenszer fel lehet hozni). Egyszer valaki csinálhatna egy tanulmányt erről, eskü elolvasnám.
2023. máj. 17. 11:29
 10/18 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem ez attól függ, hogy hogyan értelmezzük a fiú-lány barátság fogalmát.

Ha a kérdés az, hogy lehet-e hosszú távon mély, bizalmi kapcsolat fiú és lány között anélkül, hogy ebből szex, vagy párkapcsolat alakuljon ki, akkor az én válaszom, hogy igen, lehetséges. Nekem legalábbis egy csomó ilyen lány barátom van, akikkel soha nem történt közöttünk semmi.

Ugyanakkor ha úgy értelmezzük, hogy lehet-e egy ilyen viszony tisztán barátság úgy, hogy nem keveredik bele vonzalom, vagy érzelem, akkor szerintem nem. Én szinte minden lány barátomhoz vonzódom valamilyen szinten, sokukkal vannak szexuális álmaim néha-néha, és ha mindketten facérak lennénk, rajtam nem múlna, hogy felextrázódik a barátság.

Összegezve: számomra a fiú-lány barátság egy létező, működő, értékes, de a normál barátságtól erősen eltérő kapcsolattípus. Egy ilyen kapcsolatban tudatosan kezelni kell a felmerülő érzelmi és szexuális kockázatokat, cserébe szerintem sokat lehet profitálni belőle.

2023. máj. 17. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!