Miért fordulnak el az emberektől?
Van egy barátnőm, aki egyben a szomszédom is. A gyerekeink osztálytársak és barátnők. Nem a legjobb barátnőm, de jóba vagyunk/voltunk, már 4-5 éve.
Minden hétvégén át jött a a gyerekkel, beszélgettünk, medencéztünk nyáron, télen teáztunk,...tehát tök jül el voltunk. Mondjuk ők nagyon a külsőségekre mennek, pedig nagyon simlisek. Nagyon rosszindulatuak másokkal szemben (mint egy pár honapja kiderült). Mikor még nem voltunk ilyen jóba, akkor is tudtam, hogy kikkel barátkoznak és kihez járnak stb, mert beszéltünk sokat. Mindig volt "1 kiemelt család", akikkel jóba voltak. Olyankor őket dícsérte, itenitettek, ajnároztak ezerrel. Átjártak egymáshoz, senki mással nem foglalkoztak csak az "éppen kiszemelttel". Majd a semmiből hiretelen iszonyat harag lett és elmérgesedett a viszonuk. Már a barátnőm nagyon rosszindulattal és csúnya szavakkal, jelzőkkel jelemezte az adott családot. Teljesen megszakadt köztük a kapcsolat. Majd jött egy másik család, ugyanzt eljátszották. És ez így ment évekig, 1-1 nyarat/évet bírt ki ez az egész kapcsolat az adott két család között.
Én kivételnek számítottam, mert velem folyamatosan jóba voltak. Volt egy közös ismerösünk, akiről nekem mindig pletykált, az az ismerős, meg mindig mondta, hogy sose mondanak rólam semmi rosszat, hanem nagyon szeretnek és becsülnek. Nem volt érdeke hazudni nekem a közös ismerösnek, mert hozzám közelebb állt, aztán közöttük nagyon elmérgesedett a viszonyuk. Volt egy alkalom, mikor észre vettem, hogy hetek óta alig beszélünk, nem jelentkezett nálam, ha találkoztunkis, éreztem, hogy van valami. Szóvá tettem neki, mondta, hogy semmi sincs. n meg olyan vagyok, hogy inkább mondjuk, ha valami baj van, hogy ne legyenek félreértések. Aztán egyszer elkottyogta magát, hogy "hát én tartozok neki pénzzel". 5000 ft-ról volt szó, mert vettek nekem egyszer valamit a boltból, de elfelejtettem oda adni. és ahogy teltek a hetek, teljesen kiment a fejemből. így 2 hónap után adtam neki vissza, de mondtam, hogy tényleg sajnálom, nem ennyit ér a becsületem, egyszerüen elfelejtettem. Na onnantól megint tiszta felhőtlen volt a kapcsolatunk. Fikázták a pár héttel azelőtt még együtt nyaralós barátokat. Most egy ideje megint kerülnek engem. Pedig semmi nem történt, legalább is én nem tudok róla. Mondjuk már nem érdekel, mert kiismertem őket. De mégis valahol motoszkál bennem, hogy az ilyen emberek, még érdek embernek sem mondanám, mert nem fűzött hozzám semmi érdeke, miért csinálják ezt? miért kell odacsapódni egy családhoz, emberhez, majd isteniteni, aztán bele rugdosni és a halálát kívánni? Minden egyes "jó baráttal" ezt csinálták. teljesen biztos vagyok benne, hogy valami nem úgy történt ahogy ők szerették volna és bedurciztak rám, és hogy rólam is biztos rosszat mondanank, ezzel rossz fényben tüntetnek fel, mert általába olyan emberekkel barátkoznak, akiket ismerek. Párom azt mondja, hogy irigyek rám és a barátaimra, ezért nyomulnak rájuk, hogy engem eltaszítsanak tőlük. De ha így is van...miért? Hogy lehetnek ilyen gonoszak egyes emberek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!