Miért érzem magam, hogy ha idegen vagy új helyre kell mennem?
Nem tudom mi van, velem de ha bármilyen helyre kell egyedül mennem , úgy értem nincsen ott egy ismerősöm vagy családtagom akkor olyan furán érzem magam! Már mint gyomorgörcsöt kapok állandóan, vagy stressz jön rám és zárkózottsag, csöndesség. Egyszerűen nem tudok rájönni mitől van ez! Hiába próbálom magamba nyugtatni magam , hogy minden rendben lesz vagy hogy nem ér engem semmi baj akkor is előjön! Néha emiatt olyan fura helyzetek is kialakulnak ez miatt!
Szeretnék valami változást el érni, hogy legalább tudjam ezt kontroll alatt tartani!
Szintén zenész.
Én ezt annak tudom be hogy félek az újtól, az új környezettől és az új emberektől.
Nyilván önbizalomhiány az oka. Alapból úgy érzed hogy ha valami váratlan esemény történik egy ilyen idegen környezetben, akkor azt nem fogod tudni kielégítő kezelni.
Pozitív önképet kéne kialakítani, illetve azt a tényt elfogadni hogy az életben a legtöbb dolgot nem tudjuk irányítani.
Ha a dolog tényleg nehézséget jelent akkor pszichológus nem lenne rossz.
Hasonlóan vagyok én is.
Valamiért elfog ez a fura érzés és elkezdek odafigyelni minden mozdulatomra nehogy kinézzenek miatta vagy valami olyat csináljak. Ha beszélnem kell akkor is hiába gondolom ki előre, hogy mit fogok mondani kb. azonnal elfelejtem és beszélek csak úgy mintha azt se tudnám mit mondok csak mondom. Hangom is elváltozik kicsit. Rettenetesen zavart leszek.
Önbizalomhiány valamelyest mindenképp jelen lehet, esetleg egy kis szorongással vegyítve.
Azt kellene ilyenkor magadban tudatosítani, hogy igenis meg tudod oldani a helyzeteket, és nem szabad görcsösen mindent irányítani akarni.
Velem is előfordul ilyen, az szokott még segíteni, hogy neten kicsit feltérképezem a helyet, ahová mennem kell. Pl. a héten kellett idegen helyre buszoznom, és 2x megnéztem Google Térképen, hogy hol kell leszállni, onnan merre-meddig sétálni, és már ez sokat segített. Esetleg érdemes ezt is kipróbálnod legközelebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!