Hogyan kell arra reagálni, ha egy barátnőd elmondja, hogy a lányának megjött a menstruációja? Kell erre egyáltalán reagálni?
Egy kicsit szociális analfabéta vagyok. A barátnőm meg mindent megoszt velem. A 11 éves lányának ma megjött, és ezt megírta nekem. Mondjuk, bármennyire is jóban vagyunk, erre úgy reagáltam, hogy szegény, hisz még lehetett volna pár szabad éve. Vagy ennek örülni kell? Én pl tökre letörtem, amikor nekem megjött, mert utáltam az egészet.
Na de amikor a barátnőm a gyerekéről beszèl, amúgy sem tudok mindig jól reagálni, mert nekem még nincs sajátom és nem tudom, hogy miként kéne bizonyos dolgokra reagálni.
33/N
Valaki ilyenkor megajándékozza a lányát. Esetleg megkérdezhetnéd, hogy ők "negünneplik"-e az alkalmat ¯\_(ツ)_/¯
Nem tudom, ez tényleg furcsa téma
Nekem a legközelebbi barátnőmmel volt ilyen szitu, mindkettőnk lánya kiskamasz, és már menstruál. Elmondtuk egymásnak. Én kb. azt reagálom ilyesmire, hogy milyen nagy csaj már, egy újabb lépés a felnőtté, nővé válás felé. Te sem mondtál hülyeséget, az viszont nekem fura, és valóban szociális hiányosságokra utal, ha vki csak olyan témákhoz tud zavar nélkül hozzászólni, amikben tökéletesen tapasztalt.
3-4: Te nem vagy komplett. Sajnálatos, ami veled történt, de ne moss már össze szitukat! Én se Facebookra írom ki, meg nem örvendezek ezen egy családi ebéden, hogy 20 szempár szegeződjön a gyerekre, és nem is köszöntök azzal futó ismerőst, amikor a lányommal vagyok, hogy képzeld, az xy (lányom neve) már „nagylány”. Ezek egyértelműen gázos és szükségtelen helyzetek, és szóltam már finoman rokonnak azért is, mert a fiúk témát túlzottan feszegetni akarta a lányomnál, aki ettől zavarban volt, és nem akarta megosztani, ki tetszik neki stb. De képzeld, attól viszont nem lett lelki sérült, hogy a keresztanyja (aki a legjobb barátnőm) tud a menzeszéről, és a másik kislány sem, hogy én meg az övéről. Nem vagyunk perverzek, nem nézegetjük a lányok betétcseréjét, nem dumálunk non stop erről, de rendszeresen találkozunk, és igen, program szempontjából is néha fontos tudni, hogy épp mi a helyzet náluk ilyen téren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!