Egy ismerősömnek az édesapja napokban elhunyt. Esetleg egy telefonhívással kifejezhetem a részvétemet és beszélhetek vele? Ez engem is jó érzéssel töltene el
Engem viszont nem töltene el jó érzéssel. És nem csak azért, mert utálok telefonálni.
De Te ismered az ismerősödet.
Miért illetlenség részvétet nyilvánítani?
Gondolom a kérdező nem értelmetlen baromságokról akar vele órákig csevegni. Azt én sem tűrném, de akivel jóban vagyok és gondol ránk két mondat erejéig, véleményem szerint azzal semmi probléma nincsen.
Tapintatlan bunkónak kell elkönyvelni aki részvétet nyilvánít a másiknak. Egyre komolyabb ez a gyakori...
Szerintem azt illik felhívni, akivel egyébként is szoktál beszélni. Ha csak írtok egymásnak néha, vagy ha az utcán összefuttok, beszéltek, szerintem nem illik ilyenkor felhívni.
Olyan csatornán fejezz ki részvétet, ahogyan a mindennapokban kommunikáltok.
#3:
Engem senki nem hívott fel telefonon, mikor apám meghalt, de mondjuk nem is akartam. Erről ennyit.
"Ez engem is jó érzéssel töltene el" --> ilyenkor mondjuk rohadtul nem magadra kéne gondolni.
#7: Voltam ilyen helyzetben. Nem értem miért sértegetsz...
És senkinek nem szedtem le a fejét, mert részvétet nyilvánított. Leírtam, hogy én sem órás csevegésekre vágytam, de túlzásba se kell esni, olyan szövegekkel hogy valaki egy tapló lenne mert gondol a másikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!