Túlságosan félek barátkozni, mit tegyek?
Sziasztok. Az a problémám, hogy nagyon félek barátkozni, félek az emberektől, és introvertált vagyok. Sose voltam a középpontban, nem voltam népszerű. Nagyon ritka az a személy, akivel önfeledten tudok beszélgetni. Új suliba jöttem, és csak most, fél év elteltével sikerült szereznem 1-2 barátnőt, őket sem az osztályomból. De így sem vagyok az a legkedveltebb barát. Valamiért mindig úgy érzem, én vagyok a legutolsó, aki nem igazán számít, még akkor is, ha ezt nem éreztetik velem. Ha pedig mégis úgy alakul, hogy elhívnaj valahova, akkor próbálok kibújni a program alól, nem akarok elmenni, mert félek, hogy senki sem szólna hozzám, nehéz velem kommunikálni, és csak ott ülnék egyedül. Már elég sok programot mondtam le emiatt, és már rosszul érzem magam. De elmenni viszont túl gyáva vagyok, nincs merszem újra próbálkozni, mert már elégszer csalódtam, és félek a kudarctól.
Köszönöm annak, aki végigolvasta, remélem tud valaki szolgálni tanáccsal is.
Szia! Én is hasonló cipőben jártam, így tudom milyen nehéz is ez. Remélem a tanácsom hasznos lesz:
"Valamiért mindig úgy érzem, én vagyok a legutolsó, aki nem igazán számít,..."
"Ha pedig mégis úgy alakul, hogy elhívnaj valahova, akkor próbálok kibújni a program alól,.."
Látod a kettő között az összefüggést? Valószínűleg az emberek elkezdtek kevésébé foglalkozni veled emiatt. Azt gondolhatják, nem akarsz tőlük semmit, nem akarsz velük annyira barátkozni.
Hogyha szeretnél barátokat szerezni, ki kell lépned a mostani komfortzónádból és le kell győznöd a félelmeidet. Szembe kell szálnod azokkal a gondolatokkal, amik megállítanak téged.
Például, elhívnak. Egyből eszedbe jut, hogy "nehéz velem kommunikálni, biztos végig egyedül leszek" Amint elkezded túlagyalni, vedd észre magad és tereld el a gondolataidat. "Majd ott kiderül" "ha rossz lesz, bármikor leléphetek" "betudom bizonyítani, hogy igenis jó társaság vagyok" Állj pozitívan a dolgokhoz. "Lehet ők lesznek az új barátaim" "De jó, hogy elhívtak!"
Minden azon múlik, mire irányítod a figyelmedet. Gondolj arra, ha nem mész, ellent mondasz a saját vágyaidnak. Hogy megfosztottad magadat a fejlődéstől és kihagytál egy élményt. Tudom, baromi nehéz, ha az ember retteg. Nem is kell elvárnod magadtól, hogy egyből szociális legyél. De tedd meg az első, kicsi lépéseket.
Megéri majd. Hidd el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!