Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Ebben a helyzetben melyikünkne...

Ebben a helyzetben melyikünknek kellene inkább kellemetlenül éreznie magát?

Figyelt kérdés

Előre megjegyzem, hogy én eleve lelkis vagyok, így tartok tőle, hogy megharagudott.

A szitu az, hogy volt kolléganővel még tavaly megbeszéltük, hogy ha kidobja a pasiját, és nem lesz más, akkor idén együtt megyünk nyaralni. Ezidáig benne voltam, van is némi félretett pénzem. Viszont most, hogy nézegettük az utakat, és úgy érzem, hogy túlzásba esett, és nekem az utazáson kívül is lesz idén pár nagyobb kiadásom, jogosítvány, tüzelő stb. Mindketten melósok vagyunk, és ő semmi másra nem kuporgat egész évben, csak egy drága nyaralásra. Idén Egyiptom lett volna, aminek ősi kultúrja engem is érdekel. Néztük az árakat, és még a 350 ezret/1hetet ki is tudtam volna fizetni, de őneki mániája, hogy 12 napra kell menni, mert az utazás elvesz 1-2 napot, mondom oké, erre még benyögi, hogy ő külön szobát szeretne, így kapásból felugrik fél milióra az út, plusz még vagy 100 ezer költőpénz meg egyébb kiadások, illeték, vízum stb.

Ugyan eleinte, a külön szoba előtt, én is bennevoltam, de tegnap megmondtam neki, hogy ez anyagilag nekem már átlépett egy határt, így nem megyek. Illetve az anyagiakon felül ott van, hogy nyárig simán bepasizhat, és akkor ott leszek koloncnak.

Annyit írt, hogy semmi gond, de biztos, hogy csalódott, viszont nem várhatja el, hogy teljesen kipénzeljem magam.

2023. márc. 17. 11:03
 1/8 anonim ***** válasza:
97%
Te érzed magad kellemetlenül, hiszen kérdést írtál ki. De miért? Megmondtad hogy nem fér bele, leokézta. Miért kell továbbgondolni?
2023. márc. 17. 11:10
 2/8 anonim ***** válasza:
73%

Persze, hogy csalódott, megbeszéltetek valamit, terveztek, szerveztek, te meg félúton kiszállsz. De ez nem ugyanaz, mint a sértődöttség.

Elmondtad egyenesen, hogy mi fér bele, és mi nem, innentől el tudja dönteni, hogy kompromisszumot köt, vagy nem nyaraltok közösen

2023. márc. 17. 11:14
 3/8 A kérdező kommentje:
Mert tartok tőle, hogy így oda a barátságunk, mert persze leokézta, de inkább csak elfogadta.
2023. márc. 17. 11:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyikőtöknek sem. Ő ki akarja maxolni, és másra nem tervez költeni, te meg másképp osztanád be. Mindkettőtök álláspontja érthető, csak nem kommunikáltátok le előre a legfontosabb részleteket. Egyébként én sem szívesen közösködök szobán, egyedül jobban alszom, mint másik emberrel. Gyerekkoromban sokat kellett egy szobában a szüleimmel aludni nyáron, akik hangosan alszanak, egyikük horkol, másikuk fújtat, erre jöttek a szúnyogok, sok álmatlan éjszakám volt, szóval ha elutazok, egyedül vagyok a szobában, illetve amióta van kutyám, ő még ott lehet, de ő is csendben alszik.

Te se érezd szarul magad, de tőle se várd el. Nem könnyű másokkal közös utazást szervezni, még egy napot sem, én is próbáltam már.

2023. márc. 17. 11:16
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Így tényleg oda lesz, ha nem vele beszéled meg a további kételyeidet.
2023. márc. 17. 11:17
 6/8 A kérdező kommentje:
#5 Én már mikor neten nézegettük, és közben telefonoztunk, akkor is mondtam neki, hogy a kalkulátor szerint durván megugrik az ár külön szoba esetén, és én ezt nem akarom. De ő másnap bement személyesen is az utazási irodába, hogy nézegetett utakat, és írta, hogy fél milla lenne amiket zézegetett Majd harmadnap írt, hogy akkor benne vagyok külön szobás verzióban? Akkor írtam, hogy bocs de nem. Nem volt nagy tervezgetés igazából, max 4-5 nap, és inkább ő nézegette az utakat.
2023. márc. 17. 11:22
 7/8 anonim ***** válasza:
87%

Ez kellemetlen szitu. De persze az ilyet pontról pontra le kell beszélni előre.

Amúgy meg, ha nagyon el szeretne/szeretett volna menni veled akkor meg enged az igényeiből. Gondolom ő még otthon lakik és el tudja tenni a pénzét. Így könnyű. Szerintem bunkó dolog ez tőle, igazán figyelhetne rád és tudhatná, hogy neked fenn kell tartani magad és az ingatlanod és nem csak szórakozásra kell a pénz.

2023. márc. 17. 13:37
 8/8 A kérdező kommentje:
# 7 Nem lakik otthon, van saját lakása, csak éppen semmi extra kiadása nincs, se kocsi ,se eltartani való gyerek. Egy lánya van, ő meg már nagy.
2023. márc. 17. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!