Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Kellemetlenül viselkednek a...

Kellemetlenül viselkednek a barátaim?

Figyelt kérdés

A legjobb barátomon keresztül jóban lettem egy nagyobb baráti társasággal, kb 8 fő. Közésuli 9-10.körül oltan 16-17 évesen. Annak idején rendszeresen tartottam hb-kat, sokat jártak hozzám tök jól elvoltunk. Aztán vége lett a sulinak mindenki ment egyetemre nem beszéltünk már annyit.

Most amikor hétvégen hazamegyek néha néha találkozom velük pl kocsmákban otthon. Nagyon hülyén viselkednek velem. Ami nálam ma picit kiverte a biztosítékot, hogy én kimentem külföldre egyetemre és kicsit mintha piszkálnának. Hogy van-e ilyen olyan nevű szaktársam. Mondom igen (külfölfi név nem szeretném névszerűsíteni. Mondom van, 3. Erre a cinikus válaz, aha és összesen ismersz 4 szaktársadat nincsenek kint nagyon barátaid vagy?

Engem azért bánt mert egyrészt én magamat relatív népszerűnek tartom olyan értelemben hogy sok mindenkivel barátkozom, jóban vagyok igyekszem mindenkivel kedves lenni. Egy ideig nagyon magam alatt voltam mert sok barátom felszínes volt, azért barátkoztak velem mert nagy házunk van, hozzám lehetett mindig jönni, stb. Azaz kihasználtak. Alapból csendes, introvertált vagyok nem annyira a “társaság közepe” ember.

Nem ártok senkinek, nem kellemetlenkedem, csak barátkozom.

Aztán tőlük ilyeneket kapok. Tudom, hogy nem kell velük barátkozni, akik így viselkednek velem, de ha ottjon 2-3 havonta találkozom velük nekem jól esne ha egy jót tudnának beszélgetni, röhögni de helyette piszkálnak.

A legjobb barátom a mai napig nagyon jóba van velük, ő a szöges ellentétem, hangos, társaság közepe, sokat beszél. Ezért sem tudom pl vele ezt megbeszélni mert ő gondolom megsértődne ezen.

Engem ez borzasztóan bánt mert igyekszem mindig jó ember lenni, mindenkivel kedves, ők meg így viszonyulnak hozzám. És ez már nem egyszer történt meg. Teljesen elrontja az estémet ha megyek a sajár barátaimmal kocsmázni, kezdtem felépíteni a népszerű, bőszavú imigamet, erre ők 1-2 mondattal teljesen lerontják, és emlékeztetnek arra milyen voltam. Pedig mondom soha nem bántottam meg senkit, mindig szívesen láttam őket mert kedvesek voltak velem én is mindig igyekeztem velük lenni mert kedveltem a társaságukat. Most egyetemen akikkel barátkozom köztük én lettem a bőszavú, társaság közepe ember. Sokan barátkoznak velem mert nyitott embernek tartanak. Erre mondom egyből elveszik minden önbizalmam az otthoni barátaim. Pontosabban ebből a társaságból kettő ember, az egyikkel ráadásul sokáig jártam együtt edzeni meg külön matekra vele volt egy mélyebb, nem csak “tarsaságban találkozunk” barátságunk/kapcsolatunk…

21/f

2022. szept. 25. 01:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Keresnék másik helyet a helyedben, ahol még 2-3 havonta sem futunk össze. Ha nagyon nem akarod ezt, akkor köszönésen kívül nem beszélnék semmit velük, de lehet még azt se kapnának.

A leírásod szerint ezek szánalmas férgek és/vagy rettentő suttyók. Mindkettő azt hozza magával, hogy le kell zárni velük a kapcsolatot. Ismerkedj, beszélgess új emberekkel.

A legjobb barátod nem lehet a legjobb barátod, ha nem tudsz egy ilyet megbeszélni vele. Tök mindegy hogy van-e közös ismerős, röhejes hogy sértődés és sírás lenne belőle. Neki ahhoz semmi köze, hogy kivel milyen a viszonyod. Ezt csak azért írom, mert vele is tévúton vagy, sokkal többnek tartod mint ami valójában.

A kedvességeddel semmi gond nincs, sőt, nagy kincs. Azonban húznod kell egy határt, vagy kifogják használni, ahogy azt eddig is láttad. Nem szabad engedni, hogy a fejedre nőjjenek az ilyen ostobák.

2022. szept. 25. 02:20
 2/4 anonim ***** válasza:

szerintem csak csipkelődnek, poénnak szánják

ha zavar, beszéld meg velük hogy ezt ne, vagy ne találkozgass ezzel a társasággal.

2022. szept. 25. 14:55
 3/4 A kérdező kommentje:
Most egy kicsit megnyugodtam meg a tegnapi kérdést is 4-5 sör után írtam… szerintem is csak csipkelődnek de nem foglalkozom vele🤷‍♂️
2022. szept. 25. 22:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem kicsit túlspirázod, nagyon sértödékeny lehetsz.
2022. szept. 27. 14:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!