Kölcsönt visszaadni?
Nincs erre semmi szabály.
De persze minél gyorsabban add vissza. De ahogy ő is mondta: maradjon neked is. Azaz ne az legyen, hogy kisajtolod magadból a tartozást, de megint ott vagy üres kézzel és kölcsön kell kérned, hgoy megéld a hónap végét. Akkor inkább add vissza lassabban, de stabilabb anyagi körülményekkel.
Ha neked a havi 20 fér bele biztonságosan, akkor legyen annyi.
persze mi akármit mondunk, tökmindegy, a barátoddal beszéld meg ezt.
Kérdezd meg tőle, hogy ez így jó e neki vagy esetleg más elképzelése van.
Nem ciki megkérdezni ne aggódj, gondolom kérni kellemetlenebb volt hiszen itt arról lesz szó hogyan adnád meg.
Ezt vele beszéld meg, az a biztos. Ha neked így jó hogy havi szinten 20 ezrenként törleszted akkor mondd meg neki és ha ebbe benne van akkor mehet így. Ha neki ez így nem jó akkor beszéljétek meg hogyan legyen, főleg ha Ő is ezt akarja hogy azért maradjon neked is, szerintem így a legkorrektebb.
Anno én is adtam kölcsön egy barátomnak 100 ezret mert hirtelen beütött nála a baj és szüksége volt a pépnzre. Mivel tudtam hogy ha egyben vissza adná akkor hónap végén már éhezne így én azt javasoltam neki hogy 4 részletben adja vissza havi 25 ezret és ne egybe vagy 2 részletbe mert tudtam hogy az neki nem fog menni. Ebbe bele egyezett, nekem is jó volt, neki is. Az utosó 25 ezer Ft részletnél szólt hogy most picit több pénzre van szüksége így fizukor ad 15 ezret és hónap végén lesz neki egy maszek munka és abból megadja a maradékot. Szólt róla belementem, és meg is adta, nem volt gond. Megegyeztünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!