Egyik ismerősöm drog fogyasztó, feltudom jelenteni? Feljelentsem?
Ne, kérlek. Először is beszélj vele. Tölts vele több időt, próbálj rájönni, hogy miért drogozik. De egyébként a füvezés van, ahol legális, nincs sok káros hatása. Az alkoholizmus ezerszer rosszabb és pusztítóbb. Rendőrségi eljárás meg megmarad élete végéig... és a hátbaszúrás, amit tőled kap.
Legyél inkább jó barátja és próbálj lelki támaszt nyújtani neki, mikor szüksége van rá.
Hogy kerülne börtönbe?
Ennek az ismerősödnek sincs már szüksége ellenségekre.
Mit csinálnék a helyedben? Kapaszkodj meg a székben, de a saját dolgommal törődnék. ( ide egészen mást akartam irni)
"én csak jót szeretnék tenni neki"
Tudod, a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve... Pont ilyen "jó"szándékkal, mint a tiéd.
Ha ilyen vagy azokkal, akikkel jót akarsz, vajon milyen lehetsz az ellenségeidnek, akiknek ártani akarsz?!
A fű azért nem olyan vészes dolog. Az alkohol sokkal ártalmasabb.
Szerinted így kell meggyőzni valakit?!
Nem mondom, vannak, akiket én is simán felnyomnék, de nem ez az a szint, pláne nem barát esetében. Bár te nem barát vagy igazából.
Ha pusztán ki akarsz bszni vele, akkor ja, simán, egyébként viszont nem érdemes.
Ha viszont nem rühelled, akkor én inkább arról beszélnék neki, hogy abban a korban van, amikor az arra hajlamos emberek először kezdik produkálni a skizofrénia tüneteit, a rendszeres füvezés pedig erre nagyon szépen megemeli az esélyt. A rendszeres thc bevitel elvileg ötszörösére emeli az esélyeidet arra hogy pszichózisod legyen, és elkezdj a madarakkal és bokrokkal társalgogni.
(az itteni iszonyat okos zseniknek: főleg ezért van betiltva a fű, míg az alkohol nem)
Te komolyan abban a hitben, hogy akár börtönt is kaphat érte, feljelentenéd? Ezekszerint sem a börtönről nincs fogalmad, sem az életről, sem az emberi elvekről, sem arról, hogy semmi közünk ahhoz amit más a saját életében csinál, és ha ez minket a meggyőződésünk miatt zavar is, beleszólni, beleavatkozni *csúnyaszó*ul nincs jogunk.
Egyébként a mai tinik számottevő része szív legalább ennyit, és nagyrészüknek nincs tőle semmi baja, és nem is lesz.
Ha itt tart a felfogásod, beállítottságod, meggyőződésed, akkor egyszerűen ne csinálj ilyen komoly, súlyos dolgokat. Ne ártsd bele magad az értelmes felnőttek dolgába.
Normális ember pedig egyébként is irtózik a bíróságtól, csak akkor megy oda, ha kötelező.
Ja és ha nemnormális szülei vannak, akkor a hülyeséged után mindenben rohadtul le fogják korlátozni az életét, ami sokkal nagyobb kárt tesz egy ekkora fiatalban, mint a fű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!