Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Egyik ismerősöm drog fogyasztó...

Egyik ismerősöm drog fogyasztó, feltudom jelenteni? Feljelentsem?

Figyelt kérdés
Elehet ez a kérdés után mindenki fogja a fejét milyen barát vagyok meg ismerős de ez van jót szeretnék neki. Pontosabban egy 16 éves fiúról lenne szó aki Marihuánát fogyaszt. Csak heti párszor de az is már sok, én csak jót szeretnék tenni neki a feljelentéssel mert magától nyilván nem hajlandó letenni. De az lenne a kérdésem, hogy mennyi évet kapna? Meg egyáltalán megbűntethetik? Vagy inkább a szülőket? Ti mit csinálnátok a helyemben?

2022. nov. 9. 17:20
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
84%

Ne, kérlek. Először is beszélj vele. Tölts vele több időt, próbálj rájönni, hogy miért drogozik. De egyébként a füvezés van, ahol legális, nincs sok káros hatása. Az alkoholizmus ezerszer rosszabb és pusztítóbb. Rendőrségi eljárás meg megmarad élete végéig... és a hátbaszúrás, amit tőled kap.

Legyél inkább jó barátja és próbálj lelki támaszt nyújtani neki, mikor szüksége van rá.

2022. nov. 9. 17:51
 12/40 anonim válasza:
94%

Hogy kerülne börtönbe?

Ennek az ismerősödnek sincs már szüksége ellenségekre.

Mit csinálnék a helyedben? Kapaszkodj meg a székben, de a saját dolgommal törődnék. ( ide egészen mást akartam irni)

2022. nov. 9. 17:51
 13/40 anonim ***** válasza:
87%

"én csak jót szeretnék tenni neki"

Tudod, a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve... Pont ilyen "jó"szándékkal, mint a tiéd.

2022. nov. 9. 17:53
 14/40 anonim ***** válasza:
89%
Komolyan egy kis Mariska miatt aggódsz? Jobb helyeken legális.
2022. nov. 9. 18:00
 15/40 anonim ***** válasza:
90%
Eddig még sosem hallottam olyat hogy valaki füvet szívott, majd félholtra verte a párját a gyerekeik szeme láttára. Ellenben az alkohol...
2022. nov. 9. 18:06
 16/40 anonim ***** válasza:
81%
Hiába győzköditek a kérdezőt. Ő már rég eldöntötte, hogy jól ki fog b@szni az ismerősével. Ez a “jót akarok” szöveg csak ócska kifogás.
2022. nov. 9. 18:09
 17/40 anonim ***** válasza:
87%

Ha ilyen vagy azokkal, akikkel jót akarsz, vajon milyen lehetsz az ellenségeidnek, akiknek ártani akarsz?!

A fű azért nem olyan vészes dolog. Az alkohol sokkal ártalmasabb.

Szerinted így kell meggyőzni valakit?!

Nem mondom, vannak, akiket én is simán felnyomnék, de nem ez az a szint, pláne nem barát esetében. Bár te nem barát vagy igazából.

2022. nov. 9. 18:12
 18/40 anonim ***** válasza:
78%

Ha pusztán ki akarsz bszni vele, akkor ja, simán, egyébként viszont nem érdemes.

Ha viszont nem rühelled, akkor én inkább arról beszélnék neki, hogy abban a korban van, amikor az arra hajlamos emberek először kezdik produkálni a skizofrénia tüneteit, a rendszeres füvezés pedig erre nagyon szépen megemeli az esélyt. A rendszeres thc bevitel elvileg ötszörösére emeli az esélyeidet arra hogy pszichózisod legyen, és elkezdj a madarakkal és bokrokkal társalgogni.

(az itteni iszonyat okos zseniknek: főleg ezért van betiltva a fű, míg az alkohol nem)

2022. nov. 9. 18:38
 19/40 anonim ***** válasza:
84%
Hát igen, az alkohol csak jobban hajlamosít a függésre, és gyakran agresszívvé teszi az embert, stb. De azt szereti az orbán.
2022. nov. 9. 18:44
 20/40 anonim ***** válasza:
92%

Te komolyan abban a hitben, hogy akár börtönt is kaphat érte, feljelentenéd? Ezekszerint sem a börtönről nincs fogalmad, sem az életről, sem az emberi elvekről, sem arról, hogy semmi közünk ahhoz amit más a saját életében csinál, és ha ez minket a meggyőződésünk miatt zavar is, beleszólni, beleavatkozni *csúnyaszó*ul nincs jogunk.

Egyébként a mai tinik számottevő része szív legalább ennyit, és nagyrészüknek nincs tőle semmi baja, és nem is lesz.

Ha itt tart a felfogásod, beállítottságod, meggyőződésed, akkor egyszerűen ne csinálj ilyen komoly, súlyos dolgokat. Ne ártsd bele magad az értelmes felnőttek dolgába.

Normális ember pedig egyébként is irtózik a bíróságtól, csak akkor megy oda, ha kötelező.

Ja és ha nemnormális szülei vannak, akkor a hülyeséged után mindenben rohadtul le fogják korlátozni az életét, ami sokkal nagyobb kárt tesz egy ekkora fiatalban, mint a fű.

2022. nov. 9. 19:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!