Miért annyira ritka az olyan ember mint én aki mindenkit egyformán kezel külsőtől, anyagi helyzettől, státusztól, hatalomtól független és csupán jellem alapján ítél?
21
Öntudattal, empátiával rendelkező embertől ez lenne az elvárás.
Sajnos lehet egy nagy része az embereknek nem ébredt (teljesen) öntudatra azért támaszkodnak evolúciós sémákra, ösztönös döntésmechanizmusra.
23
Az csupán egy szerep amit eljátszik mert valakinek el kell játszania. De az is a társadalmi elképzelés kivetülése, mert a társadalom azt vette be, hogy vannak aluljáróban embereket átverő c-gók. És ez meg is valósul. Ha nem ő játssza a szerepet akkor más fogja, mert társadalmi közfelfogás szerint vannak ilyen emberek. Amíg az lesz a közfelfogás, hogy ilyen emberek vannak addig lesznek is. Szűnjön meg ez a közfelfogás és az aluljárós c-gók is megszűnnek létezni.
Sok társadalmi problémát maga a társadalom generál, mind gettók, nyomorgók, segélyen elők, bűnözők stb, ezért társadalmi problémák ezek es nem egyéni problémák.
Ugye jól esik ha van akikre mutogatni, hogy ez és ez milyen rossz és gonosz!! Ez meggyőz bennünket, hogy mi mennyivel különbek és aranytojást tojók vagyunk!
#20 Nekem is ez az érzésem...
Leírom normálisan, hogy tudományosan elfogadott tény, hogy az emberek ítélkeznek, max tudatosan megpróbálják felülírni, de teljesen nem lehet. Erre én vagyok az ösztönlény. Meg mindenki más, aki válaszolt. Kérdező, akkor minek írtad ki a kérdést? Hogy fölényeskedhess?
28
Persze, normálisan írtad de nem olyan jaj de jó a tudománnyal takarózni a gyarlóság miatt amin az ember KÉPES változtatni!
Ez nagyon determinisztikus megközelítés!
Bezzeg más kérdés alatt a tudományevők meg a determinisztika ellen kardoskodnak, attól függően mikor melyik megközelítés válik hasznukra.
"Emiatt úgy érzem rossz bolygóra születtem, idegen vagyok."
Én is így vagyok ezzel!
Döbbenet, hogy milyen emberek vannak....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!