Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Meddig fog ez tartani velem ?

Meddig fog ez tartani velem ?

Figyelt kérdés
Nagyjából 3 éve depresszió és társai nyomorítják életem. De úgy érzem most a lehető legerősebb formálya van bennem. Ez még nem is lenne nagy baj, ha lennének igaz barátaim, akik keresnek, lehet velük viccelődni. De se barátaim se semmi ismerősőm sincs. Mi tévő legyek ?
2022. okt. 1. 10:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Google olyanijat ir magány depi ellen hogy pl

Állj mindenkivel szóba mégha csak a postás vqgy szomszéd is, probáld novelni emberekkek az interakcioidat es ne csökkenteni

Tarts házi állatot szocializálodj kztyával pl járj kutyafuttatásra meg ilyenek emberek kozé

Legyen okyan erdeklodesi köröd hobbyd, amihez tarsaságot vagy neten csoportokat találsz

Csinalj olyan dokgokat amik örömmel töltenek el

Tanulj vagy próbálj vmi újat hogy mozgasd az agyad kifelé azaz ne magadba fordulj. Adj vmi értelmet célokkal annak hogy egyáltalán felkelj

Légy segítő vagy önkéntes, más emberek gondját baját is vedd nyakadba

Meg ilyenek.

Én kb munden pontba bele tudnék kötni mondjuk.

Hogy po depeessziosan engem nem érdekel a postás meg a szonszéd, nen akarok magányos hobbykat, sz.rt se ért a netes csoportokhoz valo csatlakozásom csak netfuggővé tett hogy ne legyek a valoságban, nincs pénzem tanfolyamijra hobbykra a végzettségem amugyis nagyon piacképes es sokat tanultam, nem kell kztya macska nekem panelba és nyaralni se tudnék tőlük elmenni.

Nem tölt el örömmek egyedul semmi nem fogok egyedul fagyizni meg ilyenek. Teljesen más vkivel kirándulni is mint egyedul.

Marhára nem old meg társhianyt egy hobby vagy egy kutya vagy egy tanfolyam. Tarshiányt társ tud megoldani szerintem. DE mivel mindenhol ilyeneket írnak tanácsként lehet rajtad segítenu tud.

2022. okt. 1. 11:06
 2/6 A kérdező kommentje:
"Légy segítő vagy önkéntes, más emberek gondját baját is vedd nyakadba" Na igen, nagyon sokáig csináltam ezt. Amikor viszont velem volt a baj, le se szarták a bánatom. És már nincs energiám ismerkedni, már csak ahhoz van hogy felülje a buszra, zene be és ellazulni, leszállni, végig szenvedni a napot és újra ezt amíg muszáj.
2022. okt. 1. 11:16
 3/6 anonim ***** válasza:
FormáJa
2022. okt. 1. 15:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha nagyon súlyosnak érzed a helyzetet, menj el pszichiáterhez és/vagy pszichológushoz, mert a depresszió egy betegség, amire kezelés szükséges. Amit az első válaszoló írt, azzal egyet értek; ilyenkor hiába írják az embernek, hogy találjon célokat és keresse az örömöt az életben (hobbikkal, háziállattal stb.), mert ezek pont olyan dolgok, amikre a depressziós ember nem képes, ez a lényege a betegségnek.

Jobbulást!

2022. okt. 1. 19:09
 5/6 A kérdező kommentje:
apró örömök? Barátaim sincsenek nem hogy örömöm az életben. Egyébként nem hiszed a pszichológusban. Attól mert kibeszélem magamból a bánatom valóban jobb lesz. Egy ideig... aztán vissza az elejére, sose mennék el mert engem nem fog tudni kihozni ebből pár szóval. Nekem ami kell az egy barát, vagy egy emberi lény aki olyan mint én, vagy csak részletben.
2022. okt. 1. 19:18
 6/6 Artemovszk ***** válasza:
51%
A depresszió oka olyan életesemények hiánya, amik célt adnak neked. Célok nélkül nincs cselekvés. Cselekvés nélkül nincs szerotonin, noradrenalin. Ennek oka a depresszió. Kémiai anyagokkal vagy neurofeedbackkel, vagy kardió edzéssel fel lehet húzni az agy kémiai háztartását, de amíg nincsenek olyan életcéljaid amikért "érdemes" élned, addig folymatosan elő bújik a depressziód a terápiák abbahagyása után. Esetleg próbálj ki egy önhipnózis hanganyagot.
2022. okt. 2. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!