Miért lett ciki Magyaroszágon magyar nevet adni a gyereknek?
Név alapján már mindjárt több az angol újszülött Magyaroszágon.
Ez is része a magyar lakosságra oly jellemző magyarságszégyennek?
"hol vannak az Attilák, Józsik, Sanyik, Istvánok, Andik, Szilvik?"
A szép az, hogy történelmi távlatban ezek egyike sem magyar eredetű név. Még az Attila is német alakváltozat. Ilyenformán lehet majd egyszer Kevin is hagyományos. Mármint nekem nincs ezzel problémám, csak azt akarom mondani, hogy baromi relatív, hogy mi a hagyományos név.
Mindig divatba hoznak neveket klf okok miatta, aztán elmúlik, s jönnek mások.
Most divatosak lettek a háború előtti nevek: Stefánia, Emilia, Inez, Antónia stb.
A lágy női nevek: Lia, Lena, Eleonóra, Ella, Lilla, Karolina, Lina stb.
19: Köszönöm, megnyugtattál. Valahogy jó ezt olvasni:)
20: Azonban én napközben a legfrissebb, 2022. évi valósággal találkozom:)
Kezdjük ott, hogy a "ciki" korszak elmúlik óvoda után. Felnőtt ember meg olyan nevet ad amilyet szeretne.
Én például pont azt látom, hogy nagyon mennek a régies nevek, Bálint, Boldizsár, Botond, stb.
24, de te a legfrisebből egy elképesztően pici szeletet látsz csak. Mint ahogy erre 26ös ellenpéldája is rávilágít, hisz ő mást tapasztal, mint te.
Évente közel 90.000 gyerek születik. Nagjyából. De 85-95.000 között vhogy. Ebből mennyivel találkozik egy szülésznő? 1000? 3000? Az még mindig csak max 5% körül van. Egy bölcsödei dolgozó még a negyedével sem találkozik.
26:
Persze, ez így van. Igazad van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!