Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért lett ciki Magyaroszágon...

Miért lett ciki Magyaroszágon magyar nevet adni a gyereknek?

Figyelt kérdés

Név alapján már mindjárt több az angol újszülött Magyaroszágon.

Ez is része a magyar lakosságra oly jellemző magyarságszégyennek?

2022. szept. 12. 16:00
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%
2022. szept. 12. 17:27
 12/42 anonim ***** válasza:
100%
Miről beszélsz?
2022. szept. 12. 17:36
 13/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem ciki magyar nevet adni. Jelenleg is sokkal több magyar nevű gyermek van, mint angol nevű.
2022. szept. 12. 17:38
 14/42 anonim ***** válasza:
27%

Én olyan helyen dolgozom, ahol sok a kismama. Gyakran megkérdezem a gyerek(ek) nevét. S tényleg legalább 50 százalék a régebben megszokottaktól eltérő, új hullámos, angolszász-stílusú, vagy tv-sorozatra hajazó név.

Sokkal többféle név van, mint régen, érzésem szerint a tanároknak is nehezebb lesz megjegyezni őket.

2022. szept. 12. 18:00
 15/42 anonim ***** válasza:
85%
Igazából én nem ezt tapasztalom. Egyfelől valóban sok a rájen, meg dzsennifer, de ezzel párhuzamosan erősödnek az egyszerű, kétszótagú, és hagyományos magyar nevek. Rengeteg a Zsejke, Csenge, Réka, Csongor, Zsombor, Csanád futkos a környezetemben.
2022. szept. 12. 18:11
 16/42 anonim ***** válasza:
13%
Igen, az általad leírtak most a divatos nevek közé tartoznak. De hol vannak az Attilák, Józsik, Sanyik, Istvánok, Andik, Szilvik?
2022. szept. 12. 18:22
 17/42 anonim ***** válasza:
82%

16, számít? Miben jobb egy Attila egy Csongornál?

Az általános megérzéseknek meg fölösleges hitelt adni, amíg van éves statisztikai beszámoló.

2022. szept. 12. 18:27
 18/42 anonim ***** válasza:
17%
A statisztikák mindig le vannak maradva kicsit. Amit viszont a saját szememmel látok, fülemmel hallok a kismamák körében az a legfrissebb valóság. Valahogy nem örülök neki, hogy eltűnnek a régi nevek. Lehet, ez korral jár.
2022. szept. 12. 18:37
 19/42 anonim ***** válasza:
100%

Én egy 2. kerületi óvodában vagyok óvónő, nálunk a magyar gyerekek nagy részének hagyományos neve van.

Most kaptam kiscsoportot, van közöttük Zsigmond, Miklós, Sarolta, Klára, István, Huba, Veronika, Tünde. Elvétve akad egy Medox és egy Násfa.

2022. szept. 12. 18:49
 20/42 anonim ***** válasza:
67%
18, Le van adva, hogy melyik embernek mi lesz a neve amikor megszületik. Hogy van ez lemaradva? Mármint.. oké, év végén szokták összesíteni, de ennél központosítottabb statisztikát lehetetlen előálítani, minthogy felsorolod a 2021-ben született összes magyar állampolgár nevét és azoknak a gyakoriságát sorrendezed.
2022. szept. 12. 19:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!